Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK först för Brynäs ende landslagsspelare

Calle Järnkrok är enda brynäsare i Tre Kronor-truppen till Oddset Games som den här gången spelas i Malmö.

Men först har Brynäs tre mycket viktiga elitseriematcher för att komma tillbaka på banan igen.

Annons

– Vi är riktigt trötta på att förlora, säger Calle inför kvällens match mot AIK som är den första uppgiften.

När Calle klev av en intensiv brynästräning i går höll samtidigt Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts en presskonferens där han presenterade det svenska lag som ska spela i Oddset Games den 6-10 februari.

Brynäscentern var inte med i den senaste landslagssamlingen då han var med Brynäs och spelade European Trophy-slutspelet före jul. Men det är klart att Calle platsar i det här gänget.

– Det är alltid roligt att spela i Tre Kronor och det är någonting man ser fram emot varje gång. Speciellt den här turneringen som går på hemmaplan i Sverige – det blir alltid lite speciellt.

Speciellt med den här upplagan av Oddset Games är också att den nya arenan i Malmö blir spelplats i stället för som alltid tidigare i Globen. Det blir nytt för Järnkrok också.

– Jag har inte spelat där och inte ens sett den faktiskt utan bara hört att det ska vara en fantastisk arena. Det ska bli kul att uppleva och riktigt roligt att spela där.

Ingen annan från Brynäs klarade Mårts granskande ögon. Men när han presenterade Calle var det som en given spelare i laget.

"Calle har fått axla en tung mantel i Brynäs efter alla som försvann. Det har han gjort väldigt bra. Sedan är det många som bara ser en offensiv kraft i honom men när vi har tittat på dvd-filmerna från Karjala Cup i höstas är det ingen som är i närheten av att backchecka och göra det defensiva jobbet så bra och så hårt som Calle".

Fina omdömen från förbundskaptenen.

– Det är klart att det är roligt att få uppskattning för det också. Speciellt som center är det viktigt att ta det ansvaret också. Jag har kanske utvecklat det spelet den här säsongen.

Om det inte var någon mer brynäsare med i Tre Kronor den här gången kan vi i alla fall konstatera att Hedesundasonen och förre Brynäsmålvakten Jocke Eriksson finns med igen.

Järnkrok och Eriksson har ju bland annat vunnit ett JSM-guld tillsammans i Brynäs.

– Vi känner ju varandra väl och det ska bli kul att spela i samma lag som Jocke igen, säger Calle som annars till vardags ställs mot Jocke i matcherna mot Skellefteå.

Men i kväll är det ett annat AIK som står för motståndet. Det från Solna som Brynäs har haft svårt för. Med sex förluster på de sju senaste matcherna är det bara seger som gäller.

– Vi går inte för någonting annat än tre poäng nu. Vi gjorde väl en hygglig insats mot Linköping senast men kan ändå så mycket bättre. Det ska vi visa nu mot AIK, säger Järnkrok avslutningsvis.

Mer läsning

Annons