Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alcén fick en hjärtattack

Pecka Alcén drabbades av en hjärtattack mitt under den första kvartsfinalmatchen.
Nu är Brynäs utan målvaktstränare resten av slutspelet.
– Sportsligt klarar vi det, men det är tråkigt att vi inte har Pecka med oss, säger Micke Sundlöv.

Annons

Det ska ha skett i pausen mellan den andra och tredje perioden i Brynäs hemmamatch mot Frölunda förra söndagen, den som Gävlelaget vann med 3–1.

Pecka Alcén fick smärtor i bröstet som gav med sig under kvällen, och det var först dagen efter som han åkte till sjukhus. Där konstaterades att han drabbats av en lindrig hjärtattack.

52-åringen har nu lämnat sjukhuset och vilar upp i hemmet i Sandviken. Han är sjukskriven från sitt jobb som målvaktstränare i minst en månad.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska han trots det fortfarande ha kontakt med Niklas Svedberg och Johan Holmqvist, men det dementeras av sportchefen Micke Sundlöv.

– Han jobbar inte överhuvudtaget, säger Sundlöv.

Någon annan som tar över Alcéns sysslor har inte setts ut.

– Nej, de har kört ihop hela säsongen och målvakterna vet vad de ska göra.

En som vet ungefär vad Pecka Alcén går igenom är Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson, som för tillfället är i New York i ett privat ärende. Han drabbades av ett förstadium till hjärtinfarkt för snart ett år sedan.

– Jag har gjort två operationer, en akut och en i oktober, och nu går det hur bra som helst. Mina erfarenheter är att de är fantastiska på Gävle sjukhus när det gäller hjärtat, säger Hans-Göran Karlsson.

– Det tar tid att komma tillbaka. Man måste vila och komma ner. Det är en hektisk värld vi lever i. Men för mig har det gått jättebra, det är bara att hoppas att det blir lika för Pecka. Han har ett sånt otroligt engagemang, tankarna finns hos honom hela tiden.

Mer läsning

Annons