Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla skador värsta motståndaren

Växjö Lakers jagar en plats bland de åtta som får spela slutspel.

Brynäs vill bryta en negativ trend och behålla en plats bland de fyra första i serien.

Men enligt Sportens tips klarar man det inte...

Annons

Fem omgångar återstår och de sex topplagen börjar positionera sig i jakten på bra slutplacering i elitserien.

För Brynäs handlar det om att bryta den negativa bortatrenden som talar om sex raka förluster utanför Gävle. I kväll har man chans mot ett hemmastarkt Växjö. Och vi tror att man fixar åtminstone två poäng via en straffseger.

Men när vi ger oss på den ytterst svåra uppgiften att tippa utgången av elitserien – tror vi tyvärr att Brynäs lilla svacka håller i sig – och att man missar topp fyra som innebär en extra hemmamatch i kvartsfinalspelet.

– Under 55 omgångar hamnar man i perioder när man presterar lite sämre, vi har haft den perioden nu, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Det finns en del faktorer som pekar på att Brynäs med liten marginal misslyckas med att stanna bland de fyra främsta. Förutom att spelet sviktat lite den senaste veckan är det förstås skadeläget som kan komma att ställa till det.

Mot Växjö saknas fem kvalitetsspelare i Brynäslaget. Till exempel ställer man över Andreas Dackell som gjorde comeback i tisdags.

– Det handlar inte om något bakslag eller så. Utan vi har en plan för ”Dacke” att skynda långsamt. Han har varit borta i fyra månader och att spela tre matcher på fem dagar är inte lämpligt, säger Tommy Jonsson.

– Du kan jämföra det med en försäsong. Då spelar man kanske bara en match i veckan för att inte slita ut sig.

Andra spelare som är på gång, men som Brynäs absolut inte kommer att chansa med bara två veckor innan slutspelet, är Jonathan Granström, Simon Bertilsson och Calle Järnkrok.

Alla tre var på is med full utrustning i går, men samtliga har en bit kvar innan det blir tal om full fart och matchspel.

– Jag ska prova ut ett nytt skydd för knäet på måndag, sedan får vi se. Jag gick nog på lite för tidigt när jag spelade mot Skellefteå och fick också en smäll då, säger Granström.

Simon Bertilsson låter hälsa att det kändes ”sådär” efter gårdagens lätta ispass och Calle Järnkroks prognos lyder vila två veckor till.

Inte heller Sebastian Lauritzen, som fick en smäll i första perioden mot HV71, kan spela i kväll. Forwarden var inte heller på is i går.

En som däremot är redo för spel igen är Johan Holmqvist. ”Honken” har inte spelat på några veckor och är spelsugen.

– Ja, verkligen. Det ska bli jätteroligt att komma in igen. Jag var ju sjuk, låg nedbäddad i influensan för ett tag sedan, men känner mig fräsch nu.

Kan du vända den här lilla negativa trenden?

– Alla ska bidra med sitt och jag med mitt. Vi har ett grymt bra lag, det har vi visat hela säsongen och vi gör det här tillsammans, säger ”Honken”.

Mer läsning

Annons