Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt gick fel för en övertänd Lauritzen

Med landslagsdebuten avklarad var han rejält spelsugen inför mötet med Linköping.

Kanske lite väl taggad – Sebastian Lauritzen var nämligen skuld till samtliga tre baklängesmål.

– Jag ville nog för mycket, säger Brynäsforwarden efter 3–1-förlusten.

Annons

Sebastian Lauritzen fick inte så mycket speltid som han hade hoppats på när han debuterade i Tre Kronor i Channel One Cup förra veckan.

Därför såg han extra mycket fram emot mötet med sitt förra lag Linköping i Cloetta Center.

Men gårdagskvällen slutade i besvikelse.

Sebastian Lauritzen var sig inte lik – och han var i allra högsta grad inblandad i Brynäs tre baklängesmål.

– Det spratt ordentligt i benen och det kändes bra inför matchen, men jag var kanske lite övertänd. Jag var väldigt sugen att spela, men nu är jag bara besviken, säger Lauritzen från sin plats i omklädningsrummet efter matchen.

Knappt fem minuter in på den första perioden åkte Lauritzen ut för en interference, och drygt en halvminut senare var det 1–0 för hemmalaget. Kanadensaren Mark Hartigan, som debuterade i LHC-tröjan, bröt sig in på mål och hittade rätt bakom Niklas Svedberg, som i övrigt gjorde ett antal fina räddningar i matchen.

– Jag åkte in i Magnus Johansson. Han gjorde det ganska smart, medan det var orutinerat av mig, säger Lauritzen om utvisningen.

Nästan lika långt in på den andra perioden blev Brynäs straffat igen efter att Lauritzen slagit bort en puck i egen zon – rakt i gapet på Pär Arlbrandt.

– Jag fick pucken av Jonathan Carlsson och försökte sedan göra något konstruktivt. Men det straffade sig, säger Lauritzen.

Arlbrandt skickade pucken vidare till Carl Söderberg som hur säkert som helst pricksköt 2–1.

När Brynäs sedan jagade kvittering som bäst i den tredje perioden drog Lauritzen på sig sin andra utvisning i matchen, då han åkte ut för en hakning – och LHC kunde avgöra cirka en minut senare.

– Det var säkert en korrekt utvisning. Det hände mycket på alla håll och kanter i matchen, och jag lyckades väl inte riktigt i dag. Givetvis grämer jag mig över mina misstag. Man vill alltid hjälpa laget, men det gjorde jag inte i den här matchen, erkänner Lauritzen.

Men han gjorde vissa bra saker i matchen också – bland annat hade han ett skott i stolpen i den första perioden.

– Vi hade ett gäng ramträffar, men det är ju så att tur förtjänar man. Det ville sig inte riktigt för oss i dag. Vi slarvade för mycket, säger Sebastian Lauritzen.

Brynästränaren Tommy Jonsson var av förståeliga skäl inte särskilt belåten efteråt.

– Vi gjorde totalt sett ingen bra match, och jag tycker att vi drog på oss flera onödiga utvisningar, säger Tommy Jonsson.

Mer läsning

Annons