Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än håller gubben, Molin

Det behövdes lite adrenalin för att Ove Molin skulle kliva fram.

Då blev det både mål och assist i hans comeback.

– Jag blev lite förbannad och då kändes det bättre. Men jäklar vilken kramp jag fick på slutet, sa Ove efter segern med 7–5 över Hofors.

Annons

Ove, Ove, Ove Molin skrällde segersången ur Oppala/Sätras omklädningsrum efteråt och det var en haltande men leende 41-åring som klev ut.

– Vi får se om det här var en engångsgrej eller om det blir något mer. Just nu känns det som om jag är bättre på att träna Brynäs J20-lag än att spela själv.

Efter bara en träning med laget och inte heller särskilt mycket skridskoåkning de senaste månaderna fanns det tveksamheter inför om han orkade och om det fanns nog med motivation för att spela. Division 2 är ju ändå inte rena, rama gärdsgårdsserien.

– Nä, det höll nog ungefär samma klass som jag trodde. I de veteranmatcher jag gjort har det varit svårt att gå för fullt. Nu kom den rätta inspirationen i alla fall smygande efter ett tag.

Redan i första bytet fick han ett friläge men skottet försvann utanför.

– Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men gick för krysset, skrattade Ove.

Sedan gjorde han en stabil insats i två perioder utan att glänsa inför ungefär 500 åskådare i Läkerol Arena. Publikrekord för klubben och anledningen var självklar.

Alla ville se nummer 24...

Därför steg jublet och det applåderades frisk när Ove kvitterade till 4–4 nio sekunder in i sista perioden. Detta efter att Hofors jagat ikapp 0–2 efter en period till ledning 4–3 efter två.

– Det blev väl ett dragskott som satt bra. Det var rätt skönt och visst blev jag glad. Men mest inspirerad. Det blev lite känslor där ute och det passade mig bra för att komma igång, sa Molin.

När han väl var igång fixade han ledningsmålet också. Men den här gången gick det fort när han vickade sig fram, rundade Hoforskassen och spelade fram Kristoffer Jobs till ett enkelt mål. 5–4 och det släppte sedan aldrig Oppala/Sätra.

– Skön seger. Men jag hade sådan kramp på slutet så det var inte sant. Det har jag aldrig haft förr.

Returen spelas i Hofors på lördag. Då är inte Molin med på isen.

En eventuellt tredje och avgörande match spelas i Gävle på söndag.

– Men vi får se om det blir något mer, avslutade Molin.

OPPALA/SÄTRA–HOFORS 7–5 (2–0, 1–4, 4–1)

Målen, O/S: Kristoffer Jobs 3, Adam Pöllä, Joakim Eriksson, Ove Molin, Victor Strandh. Hofors: Daniel Jansson 2, Mattias Jansson, Nick Holmberg, Adam Engholm.

Skott: 31–31 (11–7, 9–12, 11–12).

Utvisningar, O/S: 5x2 min. Hofors: 4x2 min.

Publik: Ca 500.

Bäst i Oppala: Kristoffer Jobs, Adam Pöllä, Andreas Gällstedt.

Bäst i Hofors: Daniel Jansson, Mattias Jansson.

Mer läsning

Annons