Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ändrade planer - reser hem i dag

Efter förlusten och uttåget ur European Trophy ändrar Brynäs sina planer och reser hem – redan i dag, fredag.

– Vi fick lägga några kronor, men det är det värt, säger Hans-Göran Karlsson.

Annons

Brynäs hade tänkt att stanna kvar i Wien för ett miniträningsläger eftersom flygbiljetterna hem inte var bokade förrän till måndag kväll.

Men efter förlusten mot Luleå med 4–3 i kvartsfinalen på torsdagskvällen bestämde sig ledarna i samråd med spelarna att försöka ta sig hem till Sverige och Gävle redan i dag, fredag.

– Det fanns platser kvar på ett flyg hem. Så spelarna är på väg till flygplatsen just nu, berättar Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson när Sporten pratar med honom strax före torsdaglunch.

• Blev det dyrt eller kunde ni boka om biljetterna?

– Nej, det kostade några kronor det gjorde det. Men vi har en bra ekonomi och i förlängningen kommer vi ha nytta av det här.

• Hur tänker du då?

– Spelarna är inte mer än människor de heller och nu får de åka hem och får en ledig helg i stället. Sedan kan vi träna hemma hela nästa vecka. Det känns helt rätt att åka hem istället för att gå här nere.

Brynäs hade en timmes istid per dag reserverad fram till måndag nere i Wien, men väljer att avstå det.

– Det blir väldigt hektiskt framöver i alla fall. Vi spelar ju borta mot HV71 på annandag jul när elitserien börjar igen, så spelarna får knappt något ledigt över jul, säger Hans-Göran Karlsson.

Men han och ordförande Bo Bylund stannar dock till i morgon, lördag, eftersom alla klubbar ska ha ett möte kring European Trophys framtid.

– Vi kommer att spela även nästa säsong, men vi har en del funderingar kring hur man ska bygga kvalité i turneringen och de flesta verkar vara inne på samma spår att det sportsliga måste gå först, säger Hans-Göran Karlsson.

Mer läsning

Annons