Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen är Brynäs toppen

För första gången sedan 2008 leder Brynäs elitserien. Och man gör det anförda av en ny generation spelare – en generation vinnare – helt enkelt.

– Nu är vi där vi vill vara – i toppen av serien, säger Jakob Silfverberg som var dominant i seriefinalen mot HV 71, som Brynäs vann med 4–3.

Annons

Det var hösten 2008 i omgångarna fem till 13 som Brynäs senast ledde elitserien. Nu är man där igen – och då är spelarna eniga: Man är i toppen för att stanna!

– Vi har som målsättning att vinna guldet. Nu är vi högst upp i tabellen och nu börjar det roliga. Nu är vi laget alla vill slå, säger Jakob Silfverberg.

I går låg han bakom Brynäs samtliga mål och satte nytt personligt poängrekord i en elitseriematch, med ett mål och tre målgivande passningar.

– Det är första gången jag gör fyra poäng i en och samma match. Det har hänt i juniorlaget, men aldrig i elitserien, berättar Silfverberg.

Därmed gick han även förbi skadade Sebastian Lauritzen i den interna poängligan med fler gjorda mål och är poängbäst med tio mål och tio assist på 23 matcher.

– Jaså, gjorde jag det? Det var väl därför ”Basse” såg så sur ut efter matchen då, skrattar Silfverberg.

Sedan blir han mer allvarlig och analyserar kvällens makalösa insats.

– Ibland har man sådana här matcher när allt stämmer. I kväll studsade puckarna med mig och plötsligt faller alla bitar på plats. Det är svårt att veta varför men ikväll var det så.

• Du spelade utan galler för första gången på väldigt länge. Det kanske var därför?

– Ja, haha! Jag sa det till grabbarna också att nu ser jag pucken igen. Nej, jag vet inte. Vi har bara så fruktansvärt roligt och vill så mycket på isen.

• Många av er som är drivande spelare i laget är vana att vinna från juniortiden. Har det någon betydelse?

– Ja, kanske på sätt och vis. Vi vann mycket med J20 och alla hatar att förlora. Men samtidigt är det på en helt annan nivå nu, med krav från fans och media och så vidare. Men vi gillar det här och vill fortsätta vara i toppen. Men vi får verkligen inte sväva iväg utan måste fortsätta att jobba precis som vi gör just nu.

På måndag tas en ny landslagstrupp ut och Silfverberg är förstås given i Tre Kronor. Senast tvingades han tacka nej på grund av en axelskada, men nu känner han sig fräsch i kroppen igen.

• Det såg lite otäckt ut när du blev fälld och sedan intacklad i sargen i slutet av matchen?

– Ja, men jag var mest less över att jag inte fick straff där. Tycker att jag hade fritt läge. Men om du undrar över axeln så var det ingen fara, då har jag ondare i foten. Fick ett skott på den, men det är lugnt.

• Och allra gladast såg ni ut att bli när Granström äntligen fick göra mål?

– Ja, det blir dyrt för honom nu.

• Dyrt?

– Ja, han får bjuda mig på något riktigt fint efter den passningen.

Jakob skrattar. Jonathan Granström (som hade mest istid över 23 min) kommer förbi och konstaterar att han äntligen fick måljubla efter massor av missade chanser.

– Det har varit frustrerande. Jag tror att dom spelat ”Var é vargen” (Granströms egen mållåt) fyra gånger i onödan, när det inte varit mitt mål. Men nu äntligen fick jag sätta dit en puck. Så skönt!

Mer läsning

Annons