Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen, Brynäs!

Brynäs kan äntligen pusta ut.

4–2–segern mot Timrå betyder nämligen att den längsta förlustsviten på nästan fyra år är över.

– Jag är riktigt, riktigt nöjd med insatsen i dag, säger Tommy Jonsson efter matchen.

Annons

Inför bortamötet med Timrå hade Brynäs inte vunnit en match sedan 13 oktober. Fem matcher och totalt två poäng senare bröt Brynäs den längsta förlustsviten sedan januari 2009 genom att vinna med 4–2 borta mot Timrå. Formstarka Timrå, som innan matchen hade tre raka segrar, började bäst och gjorde också matchens första mål.

Men efter det första målet handlade det mesta om Brynäs. 2–1, efter mål av Elias Lindholm och Jonas Nordquist, inför den andra perioden och 3–1, av Cody Franson, inför den tredje speglade matchbilden.

– Jag tycker att vi spelar väldigt bra i den första och den andra perioden, sen spelar vi passivt i den tredje, men det är väl naturligt när de jagar en kvittering, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

I den tredje perioden jagade hemmalaget en kvittering, men Timrå kom inte närmare än 2–3. Brynäs stod emot bra i egen zon och i stället för en kvittering kunde Calle Järnkrok sno pucken och sätta avgörande 4–2.

– Vi har ett riktigt bra box play i dag och håller ihop laget bra. Även power play-spelet fungerade bra. Det är starkt av oss att åka hit och ta tre poäng, säger Jonsson.

Brynästränaren passade också på att hylla målvakten Johan "Honken" Holmqvist, som missade bortaförlusten mot Rögle på grund av sjukdom, efter matchen.

– "Honken" står för några avgörande räddningar och spelar riktigt bra. Ryan (Gunderson) och Honken får var sitt plus i dag.

En stor del i att hemmalaget inte kom närmare än 3–2 stavas alltså"Honken". Den landslagsaktuelle målvakten spelade nästan felfritt och gjorde flera avgörande räddningar.

– Det var en knepig match och de satte en hög press, men det kändes bra för min del, säger "Honken".

Den sjukdom som höll honom borta mot Rögle kände han dock inte av.

– Nej, det hann inte gå så lång tid att jag hann tappa någonting egentligen.

Det var inte bara Brynäs som bröt en tråkig svit i och med vinsten. Jonas Nordquist hade innan matchen inte gjort något mål i årets elitserie. Men efter en fin kombination tillsammans med Sebastian Enterfeldt och Johan Harju fick han äntligen nätkänning.

– Det är en fantastisk framspelning. Jag tycker att det kändes riktigt bra i vår kedja i dag. Det är alltid skönt att göra mål, men det viktigaste är segern.

Mer läsning

Annons