Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen får Lauritzen vara med i spelet igen

Han fick följa hela det magiska slutspelet från rinkside.

Därför hade Sebastian Lauritzen verkligen längtat extra mycket efter elitseriepremiären och klev in i Läkerol Arena i torsdags med ett leende på läpparna.

– Det var det här man hade på näthinnan under allt slit i somras, säger Lauritzen inför Brynäs match borta mot HV 71 i eftermiddag.

Annons

Nu är han tillbaka om inte som ett nyförvärv så i alla fall som en ny och hel spelare som förhoppningsvis ska slippa alla ljumskbesvär och andra överbelastningsskador. Operationen i våras mitt under de brinnande SM-finalerna var ett måste för att elitkarriären skulle fortsätta.

– Det är klart att man såg det här framför sig och det var det som motiverade mitt under den ganska tråkiga och monotona rehabträningen. Det är ju på isen man vill vara och efter en helt okej försäsong var det grymt kul att få spela elitseriehockey igen.

I premiären mot Växjö var hans kedja med Jonas Nordquist och Daniel Widing lagets bästa enhet.

– Vi har ju en fördel att känna varandra ganska väl. Vi spelade ju tillsammans väldigt mycket förra säsongen också. Vi skulle väl ha gjort något mål på alla chanser vi hade och dödat matchen. Nu kändes det onödigt att dom fick kvittera så sent.

HV 71 blir den första resa som Brynäs gör den här säsongen. Det blir hårt, tufft och svårt mot ett HV som är guldtippat av väldigt många.

– Men som alltid går vi för seger. Vi får hoppas det blir några fler power play-möjligheter än senast. Det har vi ju varit bra på.

29-åringen är där en viktig kugge med sitt spelsinne och förmåga att hålla i pucken och antingen skjuta eller slå öppnande passningar.

Men frågan är om Brynäs kan komma upp i samma otroliga siffra som 25 procent var under mästarsäsongen.

– Jag hoppas och tror det. Visst har en hel del viktiga kuggar försvunnit men det har sett okej ut på träningsmatcherna och de som kommit in är också bra.

Lauritzen lirar med Calle Järnkrok, Jesper Ollas, Johan Harju och Ryan Gunderson i Brynäs ena pp-uppställning. Harju och Ollas ersätter Silfverberg och Johan Larsson vilket självklart inte är helt enkelt.

– Nä, det är klart att det blir lite annorlunda. Men vi har ändå en bra känsla, avslutar Luaritzen.

Mer läsning

Annons