Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen får Thuresson fira jul med släkten

136 mil på tre dagar.
För att göra det han inte gjort på evigheter – att fira jul med släkten i Sverige.
– Det var sex år sedan senast, säger Andreas Thuresson om den korta men välbehövliga julledigheten.

Annons

I fredags avslutade Brynäs en hård träningsvecka, redan i morgon samlas laget igen för att träna och på annandagen ställs Brynäs mot HV71 på bortaplan.

Som ni ser, ingen omfattande julledighet för spelarna.

Men den betyder ändå väldigt mycket – framför allt för Andreas Thuresson.

– Jag är ju jättenöjd att äntligen få möjligheten att fira jul tillsammans med släkt och vänner. I Sverige. Det har jag inte gjort på sex år och de senaste två åren har jag firat jul i Florida, säger Brynäsforwarden som i lördags därför påbörjade sin mastodontresa, 68 mil hem till föräldrarna i skånska Hässleholm.

Matchen mot HV har inte han börjat tänka på än.

– Nej, nu fokuserar jag bara på att ta det lugnt. Det är väldigt skönt att få komma hem och träffa alla, säger Thuresson, en av två skåningar i Brynästruppen.

Den andre, Martin Johansson, har åkt nästan exakt samma resväg för att fira jul. I Landskrona har hans släkt samlats och Brynäsforwarden inledde den korta ledigheten med en hockeymatch – mot brorsan, NHL-proffset Marcus Johansson.

– Det var Landskrona, min moderklubb, som fixade en liten turnering på en uterink. Det var fem lag som mötte varandra. Riktigt roligt, och skönt att släppa tankarna på elitseriehockeyn ett tag.

• Hur gick det då?

– Mitt lag vann. Det var jag och några av mina radarkamrater som nu spelar i Landskrona.

• Hur skönt var det att slå brorsan?

– Jag fick egentligen inte vinna över honom. För matchen mot hans lag slutade oavgjort. Men i slutändan vann vi ju hela turneringen, brorsans lag tog sig inte ens till final.

Men trots några dagars ledighet, och att det faktiskt är julafton i dag, så sitter det någon i Gävle som parallellt med Kalle Anka och julmat har matchen mot HV på onsdag i tankarna:

Tommy Jonsson.

– Det är klart att jag tänker på den. På onsdag går vi in i hettan igen. HV på bortaplan är förstås en tuff match, men vi brukar göra bra matcher där och en omstart efter jul är alltid speciell, säger Brynästränaren, som fick avsluta bra innan juluppehållet med fem segrar på sex matcher.

– Men vi har en bit kvar i vår process.

Mer läsning

Annons