Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asplund tillbaka i kassen – då vann Team Gävle

Vi får väl kalla det Asplundeffekten...

För att Team Gävle vinner matcher hör ju inte till vanligheten den här säsongen.

Med förre stormålvakten Johan Asplund i kassen blev det 4–3 mot Orsa i Nynäshallen.

Annons

– Äh, det vet jag inte om det var min förtjänst. Men det var jäkligt roligt, flinade ”Aspen” direkt efter slutsignalen.

Det var två år sedan han stod i ett hockeymål förra gången efter att hans lag i Danmark gick i konkurs. Sedan dess har han...

–...inte gjort någonting. Jag har inte lirat hockey och jag har inte tränat något annat heller. Så det går väl att sammanfatta det som roligt men jobbigt.

Fem-sex träningar med Team Gävle har det blivit innan matchdebuten i går. Att spela matcher igen var egentligen inget han var ute efter.

– Det är väl några lag som har frågat om jag var intresserad och jag kunde absolut tänka mig att köra på som tredjemålvakt och backup. Bara vara med för skojs skull. Men nu flyttade en målvakt härifrån och killarna har tjatat. Då blev det så här...

Så där stod han mellan stolparna i en hjälm från Timrå, en gammal utsliten plockhandske från den danska tiden och lite andra hopplockade grejor. Det gick alldeles utmärkt ändå. Totalt hade Orsa 31 skott på mål och Asplund höll nollan långt in i tredje perioden. Då ledde Teamet redan med 4–0.

– Vi blev kanske lite rädda att vinna. Det har ju inte blivit så många segrar hittills. Men jag får vara nöjd med insatsen. Det är faktiskt inte bara att kliva in och hålla nollan bara för att man stått på en högre nivå tidigare. Killarna framför mig gjorde också ett bra jobb.

I första perioden fick han briljera när Orsa var väl så bra och sköt 14 skott på mål. I andra var det lugnare när hemmalaget avgjorde och i tredje kom han upp med några räddningar som faktiskt räddade segern. Den sista med bara 15 sekunder kvar att spela. De tre målen kunde han inte göra någonting alls åt.

– Det gav i alla fall mersmak. Jag har ju spelat hockey i hela mitt liv och saknat det här, saknat omklädningsrummet och då spelar det inte någon roll på vilken nivå det är.

Någonstans där finns fortfarande en längtan att spela lite högre upp. Han har ju trots allt bara 32 år.

– Men det är mycket som ska stämma då. Jag vet inte riktigt var det blir. Just nu räcker det här bra i alla fall, avslutar Asplund.

För sedan fick vi avbryta eftersnacket.

Resten av laget ville hurra för segern och ville ha med sin nya målvakt. Det är klart Team Gävle skulle få göra det. Så ofta har det ju inte hurrats där den här säsongen.

$1

TEAM GÄVLE–ORSA 4–3 (1–0, 3–0, 0–3)

$1

Målen, Team Gävle: Per Hammas 2, Emil Godin, Felix Bognesand.

$1

Skott: 37–31 (14–14, 14–8, 9–9).

$1

Domare: Mats Rundberg, Gävle.

$1

Bäst i TG: Johan Asplund, Per Hammas, Felix Bognesand, Peter Mickelsson.

$1

Foto: Lars Wigert

Mer läsning

Annons