Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckis avgjorde mot Anaheim

Svenske NHL-centern Nicklas Bäckström har kritiserats. Men hemma mot Anaheim lossnade det för svensken som kvitterade i slutminuten och sedan gav Washington segern med 5–4.

Annons

Nicklas Bäckström har haft svårt att leva upp till de 101 poäng han nådde för två säsonger sedan. Men nu verkar han vara på väg mot den formen igen. Med 42 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade Bäckström på en målvaktsretur. Två minuter in i förlängningen gjorde han det avgörande målet sedan han tagit till vara på en studsande puck framför mål.

Målen var Bäckströms tredje och fjärde för säsongen och han blev utsedd till matchens stjärna.
– Han hade inte sin bästa säsong i fjol, men han har inte tappat förmågan att spela hockey. Nu är han tillbaka där han varit tidigare, säger Washingtons tränare Bruce Boudreau till NHL:s hemsida.
Alexander Edler gjorde ett mål och två assist när Vancouver besegrade Calgary på bortaplan med 5–1. Edler har nu gjort 12 poäng på 12 matcher.
Calgarys målvakt Miikka Kiprusoff ersattes av Henrik Karlsson i den tredje perioden. Han motade de tre skott han fick på sig.
Nicklas Lidström gjorde sitt tredje mål för säsongen när Detroit föll hemma mot Minnesota med 1–2. Niklas Kronwall fick en rejäl smäll i samband med att Minnesota gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Mer läsning

Annons