Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckis ser tiden rinna ut

Tiden börjar rinna ut.

Tre Kronors stjärna Nicklas Bäckström tror att det snart är för sent att komma överens i NHL-konflikten.

– Jag tror nog att man måste sätta i gång och spela i början av januari. Annars är det nog kört, säger Bäckström som håller koll på NHL-förhandlingarna samtidigt som han laddar upp inför torsdagens prestigefyllda kompismöte med Alexander Ovetjkin.

Annons

NHL-lockouten har ställt saker och ting på ända i hockeyvärlden.

Som att ett möte mellan Ryssland och Sverige i Channel One Cup i Moskva innehåller några av världens bästa spelare.

Som att Tre Kronors största stjärna spelar matchen i sin hemstad.

Det borde ju ha varit Gävle och Brynäs.

Inte Dynamo Moskva.

– Jag hade ju Brynäs som förstaval, det skulle vara jätteroligt att spela hemma i Sverige. Men nu gick det inte och Brynäs sade nej, då hade jag inte så många andra val, berättar han.

Washingtonpolaren Alexander Ovetjkin fick Bäckström att flytta till Moskva.

Skulle NHL-lockouten ställa in hela säsongen har elitserieklubbarna öppnat för att ompröva sitt nej. Bäckström säger att han i så fall kan ta sig ur kontraktet med Dynamo.

– Det är klart att det finns en öppning, det går alltid att lösa. Samtidigt så får man se hur det ser ut då, hur Brynäs ser på situationen och om de behöver mig.

Helst av allt hoppas han dock att NHL ska börja. På onsdagskvällen, svensk tid, återupptogs förhandlingarna efter förra veckans maratonmöten som till en början andades optimism – men slutade i hårda ord.

Bäckström vet inte vad han ska tro.

– Det är svårt. Ena dagen är det jäkligt positivt, andra dagen är det helt bedrövligt. Man vet aldrig. Samtidigt hoppas man på en lösning, det vore hemskt tråkigt om de ställer in en hel säsong. Femte gången gillt

Bäckström säger att han trivs med både livet och liret i Moskva, där han gjort 20 poäng (8 mål och 12 assist) på 15 matcher med serieledande Dynamo. 25-årige Bäckström och två år äldre Ovetjkin spelar tillsammans för sjätte säsongen i rad.

De har inte spelat mot varandra sedan VM i Quebec 2008. Den gången vann Ryssland med 3–2 sedan Ovetjkin avgjort med sex sekunder kvar. Faktum är att på fyra landslagsmöten mellan kompisarna har Ovetjkin aldrig förlorat (tre segrar, en oavgjord).

– Det får vi ta och ändra på, säger Bäckström och ler:

– Det kommer att bli en tuff match, det vet vi om, men det blir roligt. Det kommer att bli fullsatt, de har ett bra lag och vi har ett bra lag.

Mer läsning

Annons