Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckis Washington till kvartsfinal

De sex första matcherna avgjordes med uddamålet.

Hur den sjunde slutade?

Joel Wards 2–1-mål i förlängningen tog Washington till kvartsfinal.

Annons

Vilka Nicklas Bäckström och Marcus Johanssons Washington får möta avgörs i kommande natts åttondelsfinaler, där bland annat Jakob Silfverbergs Ottawa möter New York Rangers på bortaplan.

Det avgörande målet var talande för hela matchserien. Joel Ward kämpade och slet för att komma först på en retur, tog sig dit och fick på något sätt in en backhand bakom Bostons målvakt Tim Thomas.

Jämnt, tufft och små marginaler.

– När jag såg pucken ligga där, jag slog bara till den, sade matchhjälten Ward till espn.com.

Faktum är att matchserien var så jämn att den går till historien. Samtliga sju matcher avgjordes med uddamålet – ett nytt NHL-rekord.

– Det var väldigt jämnt. Vi borde inte vara besvikna med den här säsongen, vi nådde bara inte hela vägen, sade Bostons Zdeno Chara.

Braden Holtby, Washingtons unge målvakt, som fick chansen efter skador på de mer rutinerade målvakterna Tomas Vokoun och Michal Neuvirth, var en av orsakerna till att matchserien var så jämn. Med sina 31 räddningar i nattens match avslutade han en utmärkt matchserie och fick lyckönskningar av Tim Thomas.

– Jag blir inte skärrad. Det är något jag har lärt mig. För att lyckas på den här nivån har man inte råd att bli det, sade Holtby till espn.com.

Boston är det senaste laget i raden att inte lyckas med att försvara sin Stanley cup-titel. Säsongen 1997–98 var senaste gången när Detroit lyckades med bedriften att cupen för andra året i rad.

Mer läsning

Annons