Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckström assisterade till seger

Nicklas Bäckström stod för två avgörande assist när Washington Capitals vann över Florida på bortaplan i NHL-ishockeyn. Mycket mål och avgörande i förlängning, 6–5.

Annons

När lagen möttes i lördags i Washington DC vann Capitals också, då enkelt med 5–0. Nu var det mera kamp och gästerna låg under med 3–5 en bit in i tredje.

Eric Fehr reducerade och när matchen avgjordes var det via två assist av Nicklas Bäckström. Först till kvitteringen av Alexander Ovetjkin, mindre än tre minuter före full tid.

– För att vara ärlig, jag var inte beredd. Jag bara "åh, okej" så jag bara sköt sade en överraskad Ovetjkin till nhl.com.

Troy Brouwer gjorde sen avgörande 6–5 på Bäckströmpassning.

– Han gjorde en fin passning. Den gick in på andra försöket, men det spelar ingen roll, den gick in, sade Brouwer om passningen och målet.

Trots att Victor Hedman gjorde två mål förlorade Tampa Bay mot Montreal, matchen gick till straffar där David Desharnais satte den avgörande för gästerna.

Anders Lindbäck stod i Tampas mål i 3–4-matchen, och gjorde återigen en ny bra match. Han räddade 31 av 34 skott – och blev matchens andra stjärna i betygsättningen efter lagkompisen Victor Hedman.

Erik Karlsson gjorde första målet i Ottawas seger mot Buffalo, 2–0. Det var Karlssons sjätte mål hittills.

Jakob Silfverberg spelade 14,50 i matchen, och var inne på ett av målen – men noterades inte för någon poäng.

Viktor Fasth och Henrik Lundqvist var del i segrar efter straffar. Anaheim med Fasth i målet vann mot Chicago med 3–2 och Lundqvists New York Rangers vann över Boston, 4–3.

Mer läsning

Annons