Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckström tackar nej till VM

Alexander Ovetjkin kommer till VM. Men klubbkamraten Nicklas Bäckström tackar nej.

– Jag skulle jättegärna ha spelat VM, men jag får inte för Capitals, säger "Bäckis" till Sporten.

Annons

Natten till i går försvann Washington Capitals med dunder och brak ut ur Stanley Cup-slutspelet.

Torsdagen kom att handla huruvida Nicklas Bäckström skulle ansluta till den svenska VM-truppen eller ej.

Och sent i går kväll kom beskedet som alla väntat på men tyvärr blev det ett negativt sådant.

Bäckström säger nej till VM på grund av en skada.

– Jag skulle jättegärna ha spelat VM, men jag får inte spela för Capitals eftersom min tumme fortfarande inte är som den ska, säger Bäckström i ett sms till Sporten.

Nicklas Bäckström skadade sin ena tumme i slutet av grundserien, och tvingades även att stå över några matcher innan slutspelet, de första han missat under sin NHL-karriär.

Han har hämmats av skadan sedan dess och gjorde ”bara” två assist på de nio slutspelsmatcherna.

– Jag såg fram emot att spela för Tre Kronor i detta VM, men nu är det som det är, säger Valbosonen.

Bäckströms nej tack innebär att två platser är fortfarande öppna, och att förbundskapten troligen avvaktar mötet Detroit-San José för att komplettera truppen.

Direkt efter 5–3-förlusten mot Tampa berättade Bäckström att han självklart var otroligt besviken över att åka ur slutspelet redan i kvartsfinalen.

Det kändes så bra i den första omgången av slutspelet (mot NY Rangers), det gör det extra tungt nu. De två första matcherna mot Tampa var vi med men förlorade ändå. Det var där vi borde ha vunnit, sa han.

• Varför gick det som det gjorde?

Vi spelar precis som de vill att vi ska spela. De kan lägga iväg pucken och vänta in våra misstag bara. Men sen går de på mål också och sätter sina chanser.

Nicklas Bäckström, som blev mållös i hela slutspelet, var kritisk mot sin egen insats efter uttåget.

Jag har inte presterat som jag ska. Jag tar fullt ansvar för det. Jag önskar jag kunde säga varför det inte fungerat, men jag vet inte.

Sporten sökte Nicklas Bäckström under gårdagen utan att få tag i honom, men till slut kom hans nej tack till Tre Kronors ledning.

Klubbkamraten Alexander Ovetjkin förtärker däremot Ryssland, men den andre svensken i Washington, Marcus Johansson, är inte aktuell för VM.

Jag tycker vi har den typen av spelare här, säger Pär Mårts enligt TT.

Mårts kastar även blickar mot svenskklubben Detroit som ligger under med 03 i matcher mot San Jose. Nästa match spelas natten till lördagen. Med skador på både Nicklas Grossman (knä) och Daniel Fernholm (axel) är det prioriterat med en backförstärkning.

Nicklas Lidström och Nicklas Kronwall är de hetaste alternativen.

Ett positivt besked på torsdagen var att Loui Erikssons ljumskskada inte är allvarlig. Men både han och Grossman vilar förmodligen från kvällens match mot Frankrike.

Jag tror det. Jag tror inte vi ska riskera något, sade Mårts.

Även Fernholm, David Petrasek och magsjuke forwarden Niklas Persson vilade från torsdagens träning. Men Mårts räknar med den trion mot Frankrike.

Mer läsning

Annons