Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baksmällan kom snabbt, Brynäs

Botten slog toppen och Brynäs blev av med serieledningen.

– Vi kom inte upp i den standard vi haft den senaste tiden, sa Brynäs tränare Tommy Jonsson efter 3–1-förlusten borta mot Timrå.

Annons

Brynäs har spelat en strålande hockey och vunnit fyra matcher i rad. Men mot elitseriejumbon Timrå i går fungerade nästan ingenting alls.

– Vi var inte riktigt där i dag. Vi ligger lågt med försvaret och kom inte upp i anfallen ordentligt och orkade inte riktigt det sista där framme, sa Johan Larsson.

Han var en av få som höll samma höga nivå som brynäsarna skämt bort oss med under de senaste matcherna. Men inte ens hans iskalla framspelning, när han först höll inne med passning, till Daniel Widing gav resultat vid ställningen 0–0 en bra bit in i den andra perioden.

– Hade Widing satt den och vi fått 1–0 hade vi vunnit matchen. Då hade vi kunnat spela ut på ett annat sätt, sa Larsson.

Passningen gav Widing öppet mål, men skottet gick utanför.

– För dåligt av mig, sa Widing. Passningen är perfekt precis ovanför isen, men pucken landar inte platt på isen utan vobblar lite och jag får inte riktigt träff.

• Johan Larsson säger att ni hade vunnit om du satt den chansen, håller du med?

– Ja, det hade vi gjort. Lite tråkigt att vår kedja (där även Martin Johansson ingår) inte kunde leverera idag heller. Vi har skapat och missat en hel del chanser på slutet, men då har Järnkrok och Silfverberg sett till att fixa målen. Synd att vi inte kunde bjuda igen idag när dom inte lyckades, menade Daniel Widing.

Även Jörgen Sundqvist hade ett stolpskott i början av den andra perioden som var Brynäs bästa i matchen. Efter den svaga förstaperioden då ställningen var 0–0 hade tränaren Tommy Jonsson ett allvarligt snack i pausen.

– Jag sa till spelarna att vi har en nivå till och om vi skulle vinna matchen måste vi vrida upp till den nivån. Jag tycker att vi gjorde det också i början av andra men när vi inte får utdelning rinner det ifrån oss och vi orkar inte, menade Jonsson.

Även Johan Larsson var inne på samma ämne efteråt.

– Det var inte bara Tommy som sa till oss. Vi pratade sinsemellan också i laget. Men idag fungerade det inte.

Istället för Brynäsmål kom Timrå upp och Alexander Larsson slog in en retur från Niklas Svedberg till 1–0. Och när Lasse Jonsson inte höll uppsikt bakom ryggen i en snabb spelvändning från Timrå smög Ilkka Pikkarainen fram och satte 2–0. Niclas Andersén reducerade till 2–1 när han satte sitt första mål för säsongen. Men det var aldrig nära att en kvittering också skulle komma utan Timrå gjorde senare 3–1 i ett virrigt Brynäsförsvar.

Men redan i morgon, måndag, finns det chans att återta serieledningen då Luleå kommer till Gävle. Och i morgon tas även trupperna till junior-VM och Channel One cup ut.

I JVM kommer Johan Larsson vara Sveriges viktigaste spelare – samtidigt som Brynäs mister en av sina bästa under en period. Den 13 december samlas JVM-laget och turneringen som spelas i Calgary är inte slut förrän 5 januari.

Mer läsning

Annons