Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin tremålsskytt när Tierp vände och vann

Tierp låg under med 4–2 i andra perioden i bortamötet med Surahammar. Men Tierp kunde vända och vinna, men det var först efter straffläggningen som gästerna kunde plocka med sig bonuspoäng från Surahallen.

Annons

– Jag tar på mig den mindre goda insatsen i början av matchen. Men inför sista perioden lade vi om spelet och vi avslutade med en riktigt bra slutperiod, sa Tierps tränare Stellan Gerdin efter 5–4 segern på söndagskvällen.

Ja, under den första perioden blev Tierp tillbakapressade och Sura vann här skotten med hela 12–5.

Ändå var det gästerna som tog ledningen i matchen. Innan tio minuter var spelade så satte Joakim Silverberg 0–1-pucken i hemmakassen. Joakim, storebror till Jakob i Brynäs, gjorde för övrigt en av sina bättre matcher i Tierpsdräkten.

Men det var Sura som hade initiativet i första perioden och fyra minuter senare så kom också kvitteringen.

Det kraftiga spelövertaget gav också hemmalaget ledningen knappa minuten före pausvilan.

I mittenperioden såg Tierp ut att komma igen och redan innan fem minuter var spelade kunde Tomas Andersson spela fram Johan Viktorsson som ordnade kvitteringsmålet.

Men Erik Fhürong ville visa att hemmalaget var på hugget och hade ambitionen att bryta den negativa trenden med fyra raka nederlag.

Inom loppet av bara ett par minuter hade han ändrat siffrorna till 4–2. Men Tierp som skulle göra en riktigt bra slutperiod kunde redan i andra periodens 16:e minut reducera till 4–3 och det var Tomas Berlin som inledde sitt målskytte ass av Andreas Näsman. Både Tomas och Andreas var tongivande spelare i Tierpslaget den här kvällen.

– Hade vi lagt om spelet redan i början av matchen så hade det blivit vinst i kväll, menade Gerdin.

Ja, och redan efter 15 sekunder av tredje perioden satte Tomas Berlin sitt andra mål för kvällen.

Tierp vann skotten med hela 18–6 och spelade strålande. Men några fler mål ville det inte bli innan tredje perioden var färdigspelad.

Inte heller den fem minuters förlängningen kunde skilja lagen åt. Men i straffläggningen satte både Tomas och Tobias sina straffar, medan Sura missade sina straffar.

SURAHAMMAR–TIERP 4–5 e str (2–1, 2–2, 0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (9.39) Joakim Silverberg, 1–1 (13.39) Andreas Persson, 2–1 (19.10) Martin Johansson.

Andra perioden: 2–2 ( 4.23) Johan Viktorsson, 3–2 (12.13) Erik Fhürong, 4–2 (15.55) Erik Fhürong, 4–3 (16.31) Tomas Berlin.

Tredje perioden: 4–4 (0.15) Tomas Berlin

Avgörande straffmål: 4–5 Tomas Berlin.

Publik: 143

 

Tierps tre stjärnor:

3: Tomas Berlin, fw

2: Joakim Silverberg, b

1: AndreasNäsman, b

Mer läsning

Annons