Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilsson tillbaka till semifinalerna

Det fanns stora farhågor att trettio sekunders slutspelshockey var allt Simon Bertilsson skulle få den här säsongen.

Men i kväll är han med när Brynäs möter Färjestad i den första SM-semifinalen i Läkerol Arena.

– Jag trodde också att det var kört, säger en laddad Bertilsson.

Annons

Det var i den första kvartsfinalens allra första byte som olyckan var framme och i stället för att fira segern den söndagskvällen blev det ett sjukhusbesök. En Frölundatröja var upphovet till smärtan...

– Jag höll fast en av deras killar och fick tag i överdelen av tröjan. När han tog tag med sin hand och knuffade bort mig så fastnade jag med fingret. Varken finger eller nagel såg särskilt bra ut efter det. En jäkla skitskada, förklarar Bertilsson.

De tidiga rapporterna sa att säsongen var körd med en fraktur. Nu två veckor senare är han redo för comeback. Gissa om han har längtat och trånat efter slutspelshockey under det ofrivilliga uppehållet...

– Det är ju nu man vill vara på isen och bidra. Slutspelet är ju det roligaste som finns och det har inte varit roligt att titta på även om killarna har skött sig riktigt bra. Det har varit sjukt nervöst att stå på läktaren.

20-åringen har nu ett svart, snyggt platsskydd som sitter över fingret och som gör att han kan spela utan att känna allt för mycket smärta.

– Det går bra och det är ingen fara. Det känns helt okej, säger Bertilsson samtidigt som han pillar lite på skyddet.

För Brynäs betyder det förstås mycket att få tillgång till den skickliga defensiva pjäsen som kanske också är lagets mest fysiska försvarare. Ett spel som gjorde honom till Tre Kronor-spelare tidigare under säsongen. Nu har Brynäs åtta försvarare att välja på även om Jonathan Carlsson var sjuk och inte tränade i går.

Nu väntar Färjestad i semifinalen. Ett lag som Brynäs har en historia mot efter fjolårets laddade kvartsfinaler där det tog stopp. För Bertilsson är det också speciellt att ställas mot giganterna från Värmland igen. Det blir lätt så när man är född och uppvuxen i Karlskoga – sex mil från Karlstad.

– En del gillar väl Färjestad hemma och en del gör det inte. Jag gör det inte...

Bertilsson tittar upp och bjuder på ett snett leende med ett tätt och välväxt slutspelsskägg på hakan. För det är ju ingen hemlighet att han är en av några i Brynäs som skulle njuta extra av att slå ut just Färjestad i kampen om SM-guldet.

– Det skulle vara så jäkla skönt att få revansch från ifjol.

Seriematcherna den här säsongen har också sett ut som slutspelsmatcher och det har varit både tufft på isen och verbala saker. Brynäs tränare Tommy Jonsson är också säker på att det blir ett snäpp värre än kvartsfinalserien mot Frölunda.

– Det är vi beredda på i alla fall. Vi har kikat på Färjestads kvartsfinalmatcher mot HV 71 i efterhand och vet vad som väntar.

Han bjuder som vanligt i slutspelstider inte på något lag. Men Bertilsson är med igen och ”Honken” Holmqvist är frisk och tillgänglig. Det är inte Jesper Ollas i kväll.

– Han är sjuk, säger Jonsson utan att närmare gå in på vad som drabbat den duktiga forwarden.

Semifinalkriget kan börja.

Mer läsning

Annons