Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviket Brynäs efter uteblivet ledningsmål

En ovan målskytt fixade poängen.

En mer van grymtade efteråt över ett uteblivet segermål.

– Jag tycker att jag gör exakt så som man sagt åt oss att vi får göra, så visst borde det väl ha blivit mål, sa Andreas Thuresson efter förlängningsförlust med 1–2 mot HV71.

Annons

Brynäs saknade ett segermål mot HV71, och trodde verkligen att man hade gjort i alla fall ett ledningsmål i slutet av den andra perioden.

Då hade ett 0–0-läge förvandlats till hemmaledning, Brynäs-kvittering fem minuter senare – och en tolkningssituation efter 18,17.

I slutfasen av ett power play passade backen Ryan Gunderson en perfekt diagonalpassning till Johan Harju som hittade Andreas Thuresson framför mål.

Och Thuresson skickade in sitt nionde mål för säsongen.

Trodde han.

Och övriga Brynässpelare, samt tränaren Tommy Jonsson.

HV71-målvakten var i alla fall chanslös på den perfekta bredsida som Thuresson tog till.

– Det fanns inget annat jag kunde göra, berättar Thuresson. Backen låste klubban för mig, så det enda jag kunde göra var att sparka in pucken.

– Och jag gjorde exakt som vi fått förklarat för oss inför säsongen. Viftade till med skenan i isen. Så ska man ju få göra, som jag fattat det.

Men efter videogranskning kom domslutet – fortsatt spel och ställningen fortfarande bara 1–1.

– Fast jag skyller inte på det där. Det var bara att skaka av sig och köra vidare, sa Thuresson.

Han var istället nära att avgöra matchen i den tredje perioden, när Sebastian Lauritzen skickade in pucken framför mål i ett hett anfall, och Thuresson satte klubban till och styrde.

– Men han är bra, den där Wesslau. Han fick upp nån arm eller nåt, sa Thuresson. Men det hade ju suttit fint med ett mål där.

1–1 blev sedan till 1–2 i förlängningen, och om Brynästränaren Tommy Jonsson var förvånad över det uteblivna målet i den andra perioden var han mer uppretad över förspelet till den slutgiltiga knocken.

– Johan Davidsson kom ju fri, och sköt. Honken räddade och pucken tog i droppnätet alldeles ovanför plexit bakom mål. Jag retar mig på att Ulf Rönnmark satte pipan till munnen men inte blåste. För jag såg att han såg vart pucken tog vägen, sa Tommy Jonsson.

Han och Brynäs fick dock nöja sig med en poäng i en match som precis som den i andra omgången då HV71 vann med 2–1 efter förlängning.

Då tacklades Brynäsbacken Dennis Persson av nu uppmärksammat comebackande HV71-forwarden Oscar Sundh, och bröt nyckelbenet.

Nu gjorde Persson sin sjätte match efter återkomsten – och blev målskytt.

– Jag var ju egentligen på helt fel plats nere i HV71:s sarghörn, men såg att Granström skulle skjuta från blå och gjorde som man tydligen ska göra och åkte in framför mål – och styrde in pucken, sa Persson.

– Självklart var det kul att göra mål, men snöpligt och surt att vi förlorade ändå.

Mer läsning

Annons