Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikna fans saknar en ursäkt

Brynäs vek ner sig och krossades av Luleå.
På läktaren stod sex Brynässupportrar som hade åkt ända från Gävle.

Annons

Men någon ursäkt efter matchen fick man inte av laget.

– Det var lite dåligt av Brynäs tycker jag, säger Alexandra Egerfält.

De sex Brynästjejerna bestämde sig i somras för att resa till Luleå för att se Brynäs spela.

Man hade laddat för resan och var oerhört förväntansfulla när man steg på nattåget i fredags kväll som skulle ta dem nästan 80 mil norrut.

– Vi hade ju byggt upp en hög förväntan och var oerhört taggade. Vi hade planerat resan under en längre tid, säger Alexandra.

Men resan blev inte direkt som tjejerna hade tänkt sig. Ute på isen spelade Brynäs uselt och förnedrades med hela 8–1.

– Det var väldigt tungt så klart, speciellt när man hade åkt så långt. Visst, ibland händer det att man förlorar, men det var tråkigt att det drog iväg så mycket.

Och när slutsignalen ljöd fick man heller ingen avtackning av Brynässpelarna som åkte av isen och gick direkt in i omklädningsrummet.

– Det var en besvikelse. Vi hade förväntat oss att dom i alla fall kunde tacka av oss. Sen hade det varit kul om vår kapten Jörgen Sundqvist hade kunnat komma upp och ge en ursäkt eller nåt då vi hade åkt så långt, säger Alexandra.

Efter matchen var stämningen inte den bästa bland de sex Brynässupportrarna.

– Då ville man bara åka hem och sova.

På Twitter har tjejerna fått stor uppmärksamhet och fått många positiva kommentarer från andra Brynäsfans. Många menar att Brynäs borde betala tjejernas resa.

"Det som skulle kunna rädda lite av Brynäs heder är, jag upprepar, betala Evas och hennes kompisars biljett och resa till Luleå", skriver en person.

– Det har värmt väldigt mycket att vi har fått så fina kommenterar av andra supportrar.

– Men att Brynäs skulle betala vår resa tycker jag kanske inte. Det är ändå vi som har bestämt oss att resa. Sen är det inte enbart för Brynäs man gör sådana här resor. Utan det är väldigt roligt att åka med sina kompisar.

Brynäs klubbdirektör Hans–Göran Karlsson förstår att supportrarna är frustrerade.

– Vi vet att vi har väldigt många supportrar som åker runt och stöttar oss. Spelarna brukar vanligtvis tacka av fansen efter varje match. Nu var de säkert oerhört frustrerade efter matchen, säger Hans-Göran.

• Kan ni tänka er att kompensera tjejerna på nåt sätt?

– Det skulle inte gå att kompensera alla våra fans varje gång vi förlorar. Det här tillhör sporten. Jag tror vi är fel ute om vi skulle börja med det.

Mer läsning

Annons