Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljetterna slut – eller?

Slutsålt! Det är beskedet många köande Brynässupportrar har fått.

– Ett missförstånd. Vi släpper biljetter klockan 11, säger klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

I går kväll, när Skellefteå vunnit den femte SM-finalen och det stod klart att det skulle bli en ny match i Gävle, fick medlemmar chansen att i förväg tillskansa sig biljetter.

Åtta var, enligt uppgift.

För icke-medlemmar, som tänkt köa till det officiella biljettsläppet klockan 11.00 i dag, kom beskedet som en chock runt midnatt. Det fanns inga platser kvar – överhuvudtaget.

Angelica Andersen, 19, var en av de som hade tänkt övernatta vid Läkerol Arena.

– Vi kom dit vid tio och skulle ställa oss i kön. Då kom det ut två killar från shopen och berättade att det var slutsålt, det var ingen idé att köa, berättar hon.

Hon med flera satte upp sig på en reservlista, i fall biljetter inte löses ut, eller om Skellefteåsupportrarna inte utnyttjar sina 150 tilldelade platser.

– Vi verkligen blåfrågade om det inte fanns biljetter som skulle släppas elva på morgonen, men de sa att det inte var någon risk, säger Angelica Andersen, som när hon hör att det ändå ska finnas biljetter känner sig lurad.

– Verkligen en stor tabbe av Brynäs. Min mamma köade till finalen 1999 och var först i kön, jag tänkte att det skulle vara en kul grej. Hoppas att de ger biljetter till de på listan först nu bara, det var medlemmar på den också.

Sporten ringde Brynässhopen vid 9-tiden på morgonen och fick samma besked som Angelica Andersen.

Något som Hans-Göran Karlsson inte kan förstå.

– Det måste vara ett missförstånd. Det är de biljetter som gick ut till medlemmarna som var slut, de försvann på 14 minuter. Det finns ett antal kvar till klockan elva, säger han.

– Ingen kunde föreställa sig att det skulle vara sånt här tryck. Det är ju jättepositivt, men det är klart att många blir besvikna, fortsätter Brynäs klubbdirektör, som säger att det kommer att lösa sig för Angelica Andersen trots allt.

Enligt uppgifter till Sporten finns det en upprördhet även över att sponsorer fått biljetter före medlemmarna. Kim Lundgren i Brooklyn Tigers styrelse säger:

– Jag har hört från flera olika håll att sponsorer kunnat köpa/reserverat biljetter före oss medlemmar i Brynäs IF vilket resulterade i att väldigt väldigt många blev utan biljett. Vilket skulle vara en oerhört stor skandal eftersom det är vi medlemmar som är Brynäs IF och inte sponsorerna.

Medlemmarna fick ett mejl direkt efter att tisdagsmatchen var slut med en länk där de kunde köpa biljetter.

– Sekunder efter att mejlet damp ner i inkorgen så fanns det bara skräpplatser på rad 1 kvar det har flera personer på diverse forum vittnat om, berättar Kim Lundgren.

Sporten har sökt Brynäs marknadsansvarige Sven Engwall utan att lyckas nå honom.

Enligt de som köar vid Läkerol Arena nu är det senaste beskedet att det finns 500 biljetter kvar, som alltså släpps klockan 11.

Mer läsning

Annons