Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljettstrul drabbar Brynäs

Ticnets problem skapar problem också för Brynäs.

Igår hade biljettförsäljningen till tisdagens landskamp legat nere i över ett dygn.

– Det är klart att det ställer till det, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Hårdvaruproblem fick biljettjätten Ticnets system att rasa samman. Och eftersom Ticnet säljer biljetter till de flesta evenemang i Sverige var det många som drabbades.

Biljettsläppen till Lady Gaga i augusti och Kents konserter i slutet av maj flyttades raskt fram till onsdag. Och med bara en vecka kvar till ishockey-VM var ett totalstopp i försäljningen inte vad arrangören önskat sig.

När Sporten pratade med Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson på fredagskvällen hade Ticnets system legat nere sedan torsdag lunch.

Och han var bekymrad.

– Det är klart att det ställer till det. Det måste komma igång, annars vet jag inte vad vi gör. Vi får kanske göra som vi gjorde förr i tiden, trycka egna biljetter och sälja i dörren.

Brynäs hade i går sålt 5 000 biljetter, och förväntar sig att det blir fullsatt. En hel del av de som köpt biljett har dock inte kunnat hämta ut sina biljetter efter kraschen.

– Jag är lite förvånad över hur ett så stort system bara kan rasa ihop. Men jag hoppas att det löser sig, det är ju några dagar kvar.

Också i Stockholm var oron stor, med mindre än en vecka kvar till fredagens VM-premiär i Globen.

– Det är vår viktigaste fråga just nu. Det är ett fantastiskt tryck och intresset stiger snabbt. För varje timme som går så ökar förstås oron, säger Lars G Karlsson, generalsekreterare i den svenska VM-organisationen till TT.

Hittills har uppemot 150 000 biljetter sålts – men målet är det dubbla. Så biljettstoppet är en mardröm.

– Det finns fortfarande biljetter till alla matcher, men kvartsfinalerna och Sveriges matcher mot Ryssland och Tjeckien är de som gått bäst, säger Karlsson som satt i krismöte med Ticnet på fredagen men inte hade några besked att lämna:

– Nej, inte mer än att de jobbar för fullt med att lösa det här.

Mer läsning

Annons