Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra spel – bara en poäng

Det första elitseriemålet var betydligt roligare än det andra...

– Jag hade mer än gärna bytt bort det här mot tre poäng i stället, suckade Christian Djoos efter en ny hemmaförlust.

Annons

Många trodde nog att den unga Brynäsbacken hade gjort segermålet knappt 16 minuter in på sista perioden – men AIK både kvitterade och avgjorde sedan i sudden fram till 2–1. Det var när Brynäs senast vann en match som 18-åringen jublade för sitt premiärmål i högsta serien. Det betydde 3–2 mot Timrå i sista perioden den 18:e januari.

Det fanns ju så många likheter när det andra trillade in bara några veckor senare – en oavgjord match som stod och vägde...

– Förra gången räckte det ju till seger. Det skulle det ha gjort den här gången också, suckade Djoos.

Självklart har han så rätt i det påstående. Brynäs var det bättre laget, hade bra fart i offensiven och skapade chanser i var och varannat anfall. 38 skott träffade Daniel Larsson i AIK-kassen, tre svedde stolparna och naturligtvis skulle det ha varit större utdelning än det där målet som Djoos skickade in.

– Vi skapade så mycket att vi skulle ha vunnit det här. Just nu känns det bara jäkligt surt och tröttsamt, sa Brynäsbacken som knappt orkade prata om 1–0-målet.

– Äh, en bra pass från Calle och jag drog till direkt...

En mer målande beskrivning får bli att den nyligen Tre Kronor-uttagne Järnkrok med för kvällen väldigt pigga ben rundade AIK-kassen och satte upp Djoos. Han hade tagit några skär in från sin backplats och satte pucken högt i taket samtidigt som Andreas Thuresson jobbade hårt på kassen.

– Då var det otroligt skönt för vi hade ju jagat det så länge och det var så lite kvar att spela.

Men Mads Hansen åkte ut för en hooking och det tog Broc Little 26 sekunder att kvittera och klockan stannade på 17.53.

Depp och elände. Som blev ännu värre drygt tre minuter in på suddenspelet där Brynäs verkligen gick för seger och hade 4–1 i skott. Då stack AIK upp och Daniel Josefsson avgjorde.

– Så jäkla tungt. Jag var inne på målet och fick inte riktigt koll på min gubbe som fick klubban på pucken, sa Djoos.

Just det behöver han ändå inte deppa allt för mycket över. Hans formkurva är spikrakt på väg uppåt och han tar verkligen för sig. Nu hinner han förutom att säkra hemåt även fylla på i offensiven.

– Det känns bra för egen del även om det är skit att förlora med laget. Jag har fått spela power play och sånt stärker förstås självförtroendet ännu mer.

En annan som visade upp ett bättre spel än på länge var Sebastian Lauritzen. Nu kände vi igen honom från fjolårets succé innan han blev skadad.

– Jodå, efter jul har det blivit bättre och bättre och nu känner jag ingenting av skadan vilket underlättar. Men det är svårt att känna riktig glädje över det när vi förlorar så här.

Poängen var i alla fall den första efter tre raka förluster under ordinarie tid. Något att ta med sig.

– Solen går ju upp i morgon också även om det känns jäkligt tveksamt just nu, avslutade Lauritzen.

Mer läsning

Annons