Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs avvaktar med att värva

Brynäs kommer inte att värva någon ersättare för succébacken Mattias Ekholm. Inte just nu i alla fall.

– Vi sitter lugnt i båten. Platsar han inte har vi klartecken från Nashville att Ekholm lånas ut till oss om han vill, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Brynäs gick på is i måndags och laget gästas av såväl Nicklas Bäckström som Mattias Ekholm på träningarna.

Men där Bäckström är en av NHL:s mest lysande stjärnor är det fortfarande oklart vilken roll förra säsongens stora utropstecken Mattias Ekholm, 21 år, kommer att få i höst.

Det finns en hel del som talar för att han stannar i Brynäs. Tar han inte plats bland Nashvilles skickliga backuppsättning finns det en klausul i kontraktet som säger att han kan lånas ut till elitserien.

– Det finns en anledning till att jag gärna ville stoppa in den där klausulen i kontraktet, säger Ekholm.

• För att kunna lånas ut till Brynäs om du inte platsar?

– Ja, det stämmer. Men jag har tre bra alternativ när jag åker över till USA den 5 september. Antingen tar jag plats i NHL, eller så är jag nära en plats och får börja i AHL, eller så åker jag hem och spelar med Brynäs. Det är helt upp till mig hur jag vill göra och jag behöver inte ta något beslut nu.

Ekholm är dock en aning osäker hur länge Brynäs vill eller kan vänta på honom. Elitserien, som startar 15 september, har redan börjat långt innan Nashville hunnit spikat sin trupp.

Men där ger såväl tränaren Tommy Jonsson som sportchefen Micke Sundlöv klara besked:

– Vi har redan åtta backar i vår trupp och avvaktar Ekholm. Dessutom kan någon av de unga spelarna vi har bli en ny Ekholm.

• Så ni kommer inte att värva någon spelare?

– Nej, inte just nu. Vi köpte oss tid när vi gjorde klart med åtta backar. Men vi har har ekonomiska muskler att värva om inte Ekholm kommer hem, säger Sundlöv.

Därmed kan vi räkna bort spelare som Luleås Janne Niinimaa och Leksands Jean-Luc Grand-Pierre, som bägge kopplats samman med Brynäs under sommaren.

– Grand-Pierre är ingen spelare vi diskuterat över huvudtaget, klargör Sundlöv.

När det gäller Mattias Ekholm kan han få indikationer om sin framtid redan i samband med Nashvilles rookie-camp som inleds 9 september. Där sker den första gallringen bland klubbens nykomlingar. Klarar Ekholm den väntar en så kallad ”main-camp” med start 15 september. Men innan dess kommer han att fortsätta träna med Brynäs.

– Så länge jag får göra det är jag nöjd. Jag har pratat med tränaren Tommy Jonsson och för honom är det inga problem att jag är med, säger Mattias Ekholm.

FOTNOT: Micke Sundlöv vill klargöra att Brynäs kan vänta in Ekholm ända till oktober. Blir han kvar i NHL och Nashville kommer Brynäs att värva en ersättare.

Mer läsning

Annons