Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs blev snuvat på dubbeln

Brynäs missade dubbeln – och får i stället ett ofrivilligt träningsläger i Wien.

Luleå blev för svårt igen, förlust med 4–3 i ET-kvartsfinalen.

– Det är klart det känns surt, vi kom hit för att vinna alltihop, säger Johan Harju, som missade sin kvitteringschans i slutsekunderna.

Annons

Brynäs hoppades på en unik dubbel, att vinna både SM-guld och bli mästare i European Trophy under en och samma säsong.

Och det såg bra ut inledningsvis. Ett delvis nykomponerat lag – JVM-spelarna saknades ju, och Fredrik Styrman gjorde debut på backsidan – såg ut att kunna skaka Luleå ordentligt och ta revansch för 8–1-förlusten häromsistens. Jonathan Granström följde upp säsongens första elitseriemål mot Rögle genom att på egen hand sno pucken av en Luleåback i boxplay och sedan snirkla in 1–0-pucken bakom David Rautio.

Därefter var dock Luleå numret för stort. Kvitteringen kom alldeles i slutet av första perioden och i den andra kom det avgörande rycket.

– Det var en för svag andraperiod av oss, där vi gör vissa misstag, säger tränaren Tommy Jonsson.

– Vid 2–1-målet tappade vi (Martin Johansson, reds anm.) pucken på fel ställe. Och i ett boxplay (3–1-målet) får vi inte ut pucken på två minuter och då orkar vi inte värja oss till slut. Vi hade ju dessutom långt till båset då.

• Spelade det in att ni hade ett delvis nytt lag?

– Nä, jag tänker inte hitta några bakdörrar. Vi genomför ju första tio minuterna så bra, så då borde vi kunna spela så i andra perioden också. Det är klart att det påverkar lite grann, men det är inte det som gör att vi förlorar.

När Luleå snurrade som värst i andra perioden, innan Ryan Gunderson skickade iväg det skott som Andreas Thuresson styrde in till 3–2 i powerplay, kändes det som om norrbottningarna var på väg mot en ny jättekross.

• Var du orolig för att det skulle bli ett ras?

– Nej, jag stod inte och oroade mig, jag tänkte bara på vad vi skulle göra för att komma in i matchen igen.

• Finns det något positivt du tar med dig?

– Det känns inte så. Det var inte någon bra match från vår sida, säger Jonsson.

I tredje perioden spelade Luleå på resultatet och Brynäs jagade. Med 17,8 sekunder kvar på klockan fick Johan Harju på en praktträff i spel sex mot fem och hoppet tändes.

Med bara ett par sekunder kvar fick han det sista läget.

– Jag hade ingen vinkel, men det var bara att försöka få den på mål. Jag visste att det bara var sekunder kvar, så jag hade inte tid att försöka hitta en passning, säger Harju.

– Jäkligt surt. Vi äger ju matchen i början.

I och med förlusten gick Brynäs miste om möjligheten till prispengar i slutspelet. Det är nämligen bara ettan och tvåan som belönas, med 50000 respektive 10000 euro. Brynäs fick dock 20000 euro för sin andraplats i gruppspelet.

Träningsläger blir det däremot och Tommy Jonsson utlovar hårdträning i dagarna tre.

Helt okej ändå, tycker nye backen Fredrik Styrman.

– Det är alltid bäst när man kommer till ett nytt lag att börja med en resa och lära känna de andra.

• Vad säger du om debuten?

– Godkänt, inte mycket mer.

Mer läsning

Annons