Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs bröt förlustsviten mot Modo

Äntligen fick Brynäs stopp på Modo.

Efter fyra raka förluster bröts trenden när Elin Uusitalo satte den avgörande straffen till 4–3 i seriefinalen.

– Jätteskönt, nu vet vi att vi rår på dem, säger tränaren Henrik Orevik.

Annons

Modo och Brynäs är dominanterna i svensk damhockey just nu, men det är ångermanlänningarna som har skaffat sig ett övertag. Två tidigare segrar den här säsongen, plus 1–0 i SM-finalen i våras gav en trend som Brynäs till varje pris ville bryta.

Och det var tack vare Elin Uusitalo som det gick vägen. Hon hade en bra chans att punktera matchen redan i förlängningen, men prickade då stolpen. Sedan var hon en av tre straffskyttar, men när Angelica Lorsell och Karin Johansson missade, så var Elin Uusitalo säkerheten själv när hon distinkt gjorde mål på sin straff med ett skott. Samtidigt spikade Sara Grahn igen Brynäsmålet och räddade Modos tre försök.

Det var en tät och välspelad match, mellan två jämna lag. Nyckeln till Brynässegern var att laget äntligen fick tag i Modostjärnan Erika Grahm.

– Vi har haft svårt med henne i de tidigare matcherna, men den här gången blev hon mållös. Man måste hålla koll på henne när man möter Modo, säger Henrik Orevik.

Modo, som alltjämt toppar riksserien två poäng före Brynäs, verkar vara i en formsvacka och har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcherna.

Och snart möts lagen igen, för fjärde gången den här säsongen. Brynäs möter först Linköping borta på tisdag och har sedan nya bortaresor nästa helg när man ställs mot såväl Munksund/Skuthamn som Modo.

När landslagsuppehållet tar vid efter det har laget spelat fem matcher på nio dagar.

Mer läsning

Annons