Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs byter målvakt efter tre raka segrar

Nu är Brynäs laget alla vill slå. Men Tommy Jonsson väljer att tona ner uppmärksamheten.

– Jag gillar egentligen inte att prata om serieledningen, säger Brynästränaren inför kvällens bortamöte med Växjö.

Annons

Brynäs går som tåget – och för första gången på drygt tre år toppar laget elitserien.

Tommy Jonsson har naturligtvis noterat det, men inom laget är det inget som tar någon större plats.

– Alla vet om det och det är självklart riktigt roligt, men vi diskuterar det faktiskt inte alls. Vi har en lång väg kvar, och det kommer självklart bli upp- och nedgångar, säger Jonsson.

Han sticker inte under stolen med att en topp 4-placering skulle vara väldigt värdefullt i ett framtida slutspel, vilket skulle ge en extra hemmamatch.

– Det har vi ju inte haft i de tre senaste slutspelen, så visst vore det en fördel. Samtidigt har vi spelat väldigt bra borta.

• Men du pratar helst inte slutspel redan nu?

– Nej, jag gillar egentligen inte att prata om serieledningen heller. Vi är definitivt inte nöjda än. Vi har en process som vi ska fortsätta att jobba med. En hög placering i grundserien är bara ett delmål.

– Det viktigaste nu är att behålla båda fötterna på jorden och arbeta åt samma riktning, att vara ödmjuka hela tiden.

Efter tre raka segrar, med Johan ”Honken” Holmqvist i kassen, väljer Brynäsledningen att skicka in Niklas Svedberg mellan stolparna igen. ”Honken” deltog inte på gårdagens ispass, utan körde rehabträning i stället.

– ”Honken” har gjort det bra i de tre senaste matcherna, men nu känner vi att det är dags för Niklas igen, säger Tommy Jonsson.

• Känner ni er trygga med målvaktssituationen?

– Jag kan inte säga att det är en nackdel i alla fall, att vi skiftar målvakt med jämna mellanrum. Med det täta matchande som är känns det oerhört skönt att ha ett så pass bra målvaktspar.

I 5–2-segern mot Växjö i början på november var det ”Honken” som vaktade kassen, men när Växjö vann med 3–1 hemma tidigare höstas fick Niklas Svedberg förtroendet.

Nu får han alltså chansen igen i Vida Arena, där han vid förra mötet länge stod emot Växjös importer, framför allt kanadensaren Mike Iggulden.

– Men till slut gjorde han mål. Jag minns att de hade ett jäkla tryck och det var väl inte en av våra bättre matcher. De har flera skickliga importer som gillar att skjuta. Växjö har gjort det bra hittills, även om de haft det tyngre på sistone.

– Och det var väldigt kul att spela i deras arena, jag gillar när det är drag, säger Niklas Svedberg, som precis som tidigare under säsongen ser positivt på konkurrensen med ”Honken”.

– Det är klart att man vill spela hela tiden, men båda har spelat bra och då blir det ett gäng matcher var. Ingen av oss hoppas att den andre ska spela dåligt. På slutet har ”Honken” varit lite vassare.

Men i kväll ska Niklas Svedberg ta revansch på Växjö och deras importer.

Mer läsning

Annons