Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ersätter inte Widing med NHL-proffs

Daniel Widing har brutit foten på två ställen och blir borta ett tag.

Men Brynäs kommer inte att använda den skadan för att locka NHL-proffs till klubben.

Annons

– Vi följer fortfarande överenskommelsen, säger Brynäs ordförande Bo Bylund.

Det är bara Modo och Frölunda som har brutit mot elitserieklubbarnas överenskommelse att inte skriva några korttidskontrakt med NHL-spelare som blivit offer för lockouten.

Modo har förstärkt sitt lag med NHL-stjärnan Alexander Steen, Frölunda med Matt Duchene och Viktor Stålberg – och skyllt på att de måste täcka upp för tunga skador.

Daniel Widing, som bröt foten på två ställen mot Rögle när han skulle blockera ett skott, blir borta ett tag framöver. Men Brynäs kommer inte att använda det kryphål som Modo och Frölunda hittade – Widing kommer inte att ersättas av något NHL-proffs.

– Vi har inte ens tagit ställning till det, utan fortsätter med det vi kommit överens om; att inte skriva korttidskontrakt med spelare. Och det gäller inte bara NHL-spelare, säger Bo Bylund, ordförande i Brynäs.

Han tycker att Modo och Frölundas taktik är osportslig.

– Att deras förklaring är för att täcka upp skador med NHL-proffs är bara en konstruktion. Vi kommer i alla fall att följa överenskommelsen som funnits i fem, sex år. Men visar det sig att hela NHL-säsongen ställs in, då kommer vi att kasta oss över alla proffs som vi vill ha, säger Bylund.

Brynäs tvingas alltså att klara sig utan en forward den närmaste tiden, men Daniel Widing hoppas vara tillbaka i spel efter det stundande landslagsuppehållet.

– Jag vet inte när jag kan vara tillbaka, jag måste lyssna på läkarna. Men det är ju tur i oturen att skadan kommer nu, eftersom det väntar ett landslagsuppehåll, säger Brynäsforwarden, som tidigare i karriären klarat sig undan allvarligare skador.

– Därför är den här situationen ganska ovan för mig, men nu handlar det bara om att vila. Jag slipper gipset åtminstone, foten ska läka av sig själv. Jag ska bara försöka att hålla foten stilla så mycket som möjligt.

Widing har gjort fem poäng (4+1) på 17 matcher.

Mer läsning

Annons