Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs föll igen

Tre av konkurrenterna om en plats bland de fyra bästa vann – men Brynäs förlorade.

Men tränaren Tommy Jonsson var nöjd trots 2–4 mot AIK.

Annons


– Vi gjorde en jättebra match, men Fasth vann matchen åt dom, sa han efteråt.
Brynäs formkurva har svajat och gått upp och ner på senaste tiden, men Tommy Jonsson var allt annat än pressad i jakten på de viktiga topplaceringarna trots den svidande förlusten där AIK avgjorde i tom bur på slutet.
– Jag är faktiskt väldigt nöjd med vår prestation. Det var många som var bra och bäst var kedjan med Molin, Lindholm och Dackell, sa Jonsson.
Men bättre ändå var landslagsmålvakten Viktor Fasth, som nu börjat tagga igång för slutspel.
– Han vann matchen åt dom, så enkelt är det. Jag tycker vi var det bättre laget. Men man måste ha mer trafik framför målet mot en sån målvakt. Vi hade inte det i första och andra perioden, men när vi ändrade på det i tredje fick vi ju resultat också.
AIK, å andra sidan, hade inte fått sitt powerplay att fungera – men fick en ny chans direkt efter Brynäs 2–2-kvittering. Då gjorde man 3–2 direkt.
– Olyckligt för oss, menade Jonsson.

• Hur är formen just nu tycker du?
– Vi har pendlat lite i matcherna efter Oddset Games och efter två av dem har jag varit rejält besviken. Men nu har vi gjort två bra insatser i rad, och jag tycker vi var bättre nu än när vi slog Växjö senast.
• Det här var tredje raka förlusten mot AIK, och de senaste två hemmamatcherna har ni förlorat mot dom med 4–2. Om ni blir bland de fyra bästa, vill ni helst undvika AIK i slutspelet då?
– Det vet jag inte. Som jag säger så tycker jag att vi var bättre än AIK nu. Vi får se hur det blir framöver.
Brynäs ligger fortfarande fyra medan AIK är sjua – och i trygg position.
– Ja, sa assisterande tränaren Gunnar Persson, vi har nio poäng och 28 mål ner till Växjö så, ja...det känns som det är klart för slutspel.
Det är ju för övrigt klart att AIK-tränarna, både Roger Melin och Gunnar med Gävleanknytning, slutar efter säsongen.
– Personligen tycker jag det är synd eftersom det fungerar så bra och jag trivs. I övrigt vill jag inte snacka om det. Vi tycker i alla fall att det ska bli kul med slutspel och ser fram emot det.

Mer läsning

Annons