Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs förlorade stort

Brynäs blev totalt utspelade och förlorade med 5–2. Det var fjärde förlusten mot Frölunda den här säsongen.

Annons

För andra gången på två dagar ställdes Brynäs mot Frölunda.

I tisdags nere i Göteborg vann Frölunda med 3–2 efter straffar. I går gick det enklare än så.

Precis som i förra matchen var det Anton Axelsson som gjorde matchens första mål. Mikael Johansson ökade på gästernas ledning innan Johan Harju kunde skjuta 2–1 i spel fem mot fyra tre minuter före paus.

Men Frölunda hade hela tiden en extra växel att sätta in när Brynäs närmade sig. Jari Tolsa satte 3–1 i början av andra sedan Johan "Honken" Holmqvist svarat för en tavla bakom egen kasse och passat pucken rakt till Fredrik Sjöström som spelade fram Tolsa.

Brynäs replikerade igen till 3–2 också det i power play genom Sebastian Lauritzen som tog hand om returen efter Christian Djoos skott.

Men strax efteråt gjorde Sebastian Collberg 4–2 och sedan avslutade Anton Axelsson målskyttet i andra perioden med att pricka 5–2.

Brynsäbacken Jörgen Sundqvist var besviken i andra pausen.

– Vi är på väg in i matchen två gånger om, men de får alldeles för enkla mål. Framför allt i egen zon är vi alldeles för dåliga, de får igång en himla snurr som inte vi får stopp på, sade Jörgen Sundqvist till C More.

Och vad beror det på, frågade reportern.

– Det kan bero på att vi inte är tillräckligt alerta ut i förstaläget.

Frölundas Sebastian Collberg intervjuades också i andra pausen.

– Kul att få göra första spelmålet också, sade Sebastian Collberg, som ju annars har gjort till sin specialitet att avgöra på straffar, senast i Scandinavium mot just Brynäs i tisdags.

Mer läsning

Annons