Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs glädjebesked

Jonas Nordquist gör comeback i bortamatchen mot Modo i morgon.

Och inom en vecka kan Jakob Silfverberg vara redo för spel igen.

– När det gäller Silfverberg har det gått snabbare än väntat, säger Brynäsmassören Glenn Hellström.

Annons

Brynäs har varit spelledigt i en vecka, men i morgon är det dags för match igen då laget gästar Modo.

Då är Jonas Nordquist tillbaka på isen.

– Han kör för fullt nu, säger Glenn Hellström om Nordquist, som tvingades kliva av efter två perioder borta mot Färjestad den 26 november – med en skada på överkroppen.

I omgången därpå försökte han på nytt hemma mot HV71. Det blev dock bara en period för Nordquist i den matchen, och ända sedan dess har han saknats.

Det är med andra ord en spelsugen center som gör comeback i Örnsköldsvik i morgon.

– Det ska bli riktigt kul att spela igen, det var ju ett tag sen nu. Skadeperioden blev längre än vad jag hade förväntat mig, säger Nordquist, som inte sparade på krutet på gårdagens träning.

– Jag har varit mycket på is under tiden jag varit skadad. Men det var först i dag jag kunde köra hundra procent, och till viss del även på sista träningen innan matchen mot Linköping (20 december). Det har känts bra och jag hoppas att det ska fungera framöver.

En annan spelare som snart är redo för comeback är axelskadade Jakob Silfverberg. Enligt den tidigare diagnosen skulle Silfverberg inte kunna vara tillbaka förrän en bra bit in i januari – nu ger Glenn Hellström ett positivare besked.

– Det ser bättre ut än tidigare. Vi får se hur det blir till fredagens match (hemma mot Växjö), men det känns rimligt att han ska kunna vara tillbaka inom en vecka, säger Brynäsmassören.

För Andreas Dackells del går det sakta framåt, men knäskadan stoppar honom med största sannolikhet i jubileumsmatchen mot Växjö på fredag.

– Det går inte att säga exakt när han är tillbaka. Han har ännu inte tränat fullt ut med laget och gör han inte det på torsdag heller är det ju inte aktuellt att spela match på fredagen. Det går åt rätt håll, men vi stressar inte, säger Glenn Hellström.

Mer läsning

Annons