Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs guldhjälte kom hem

Johan Larsson hämmades av en skada i axeln under hela JVM-turneringen och avfärdade spel på tisdag mot Djurgården.

Men här är helomvändningen:

– Jag kan spela, säger guldhjälten när Sporten mötte honom på Arlanda.

Annons

Ett stort pressuppbåd mötte de svenska JVM-hjältarna på Arlanda när de tog sina första kliv på svensk mark efter guldäventyret i Calgary.
De landade strax efter tolv i går förmiddag och Johan Larsson var lagkaptenen de flesta ville prata med. Och den som fick hålla guldbucklan när frågorna haglade över honom.
Sporten pratade med Brynässtjärnan redan i fredags, kort efter finalvinsten mot Ryssland. Då avfärdade han spel på tisdag mot Djurgården.
Men nu har han ändrat sig.
– Det stämmer att jag haft problem med axeln. Det var nog som värst i början av turneringen och redan i första matchen fick jag dessutom en lårkaka. Då kändes det lite hopplöst. Men nu känner mig fräsch.

• Och kan alltså spela redan på tisdag?
– Ja, det ska inte vara några problem, säger Larsson, som inte hade väntat sig den uppståndelsen som rådde på Arlanda när truppen landade. Ett stort jubel från fans utbröt när spelarna klev av bussen och på väg in till konferensrummet.
– Helt fantastiskt vilket mottagande. Men vi fick faktiskt berättat för oss på hemresan att uppståndelsen skulle vara stor. Därför var jag ändå lite förberedd på det här.
• Med lite distans nu när du hunnit smälta guldet. Hur känns det att vara juniovärldsmästare?
– Helt fantastiskt. Att som lagkapten få lyfta bucklan är det få i världen som har möjlighet till.
• Men du noterades inte för ett enda mål. Grämer du dig över det?
– Vi hade andra spelare som kunde göra mål. Men det är klart att man hade velat hängt dit någon puck själv också. Men det spelar ju mindre roll, vi vann ju trots allt hela turneringen.
• Ni bombarderade varenda motståndarmålvakt med skott, men hade svårt att sätta puckarna. Kändes det frustrerande?
– Ja, vi fick aldrig dit puckarna, trots att vi sköt och sköt. Effektiviteten kanske inte var den bästa och det är klart att man kände sig frustrerad. Framför allt i finalen mot Ryssland. Då borde vi ha gjort mål innan förlängningen.

Mer läsning

Annons