Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs har glömt storförlusten

Brynästränarens sätt att ladda om till Modomatchen:

Bara att lägga bottennappet mot HV71 bakom sig – utan att analysera den.

"Det är ingen idé att älta", säger Tommy Jonsson.

Annons

Brynäs tränade på onsdagsförmiddagen inför mötet med Modo, till synes helt oberört av vad som hände dagen innan. När laget släppte in fyra mål på sju minuter i mittperioden mot HV.

Det var Brynästränaren Tommy Jonssons sätt att ladda om inför tisdagens bortamatch mot Modo – att glömma och gå vidare.

– Det var oförklarligt vad som skedde. Jag vill inte lägga energi på den matchen utan vi fokuserar på att hamna på vinnarspåret igen, säger Jonsson.

• Är det inte bra att analysera vad som hänt så att inte samma sak upprepar sig?

– Den vägen kan man också gå, antingen så analyserar man eller så lägger man det bakom sig. Jag har valt att inte älta och lägga energi på det som varit, det tror jag är den rätta vägen, säger Brynästränaren, som mot Modo dock får klara sig utan Cody Franson.

Den kanadensiske backen som ryktas vara på väg tillbaka till NHL tränade inte på onsdagen. Men anledningen är inte NHL, utan att han är skadad på två ställen. Christian Djoos ersätter honom. Även Victor Berglind är tillbaka i laget efter utlåningen till Djurgården.

Annars behåller Brynästränaren laget som startade i matchen mot HV71, det innebär att den unga trion, Calle Järnkrok, Elias Lindholm och Emil Molin på nytt får chansen tillsammans i en kedja.

– Det är något vi funderat på länge, att låta dom spela ihop. Senast blev det så ryckigt och stormigt i matchen att det inte är rättvist att bedöma den kedjans insatser, säger Jonsson.

(Läs mer i morgondagens tidning!)

LINUS NORBERG

Mer läsning

Annons