Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs har ung målvakt på kroken

Brynäs har en målvakt på gång.

Det rör sig troligen om en yngre förmåga, inte en etablerad stjärna.

– Det känns inte som att vi behöver en till ”Honken”, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Annons

Brynäs har vetat om ett tag att Oscar Dansk inte skulle nappa på det erbjudande som fanns om att bli Niklas Svedbergs ersättare.

Nu berättar Sundlöv att man jobbat ”relativt konkret” med ett specifikt namn.

Det vimlar inte direkt av målvakter utan kontrakt för nästa säsong, men det finns några. Som förre Leksands- och Timråspelaren Johan Backlund, som för tillfället sitter hemma i Skellefteå och väntar på anbud från Ryssland och Finland, men som inte utesluter spel i elitserien. Och skulle vara intresserad om Brynäs hörde av sig.

– Absolut. De är etablerade nu, ett topplag som vann SM-guld. Och jag har jobbat med Pecka (målvaktstränaren Alcén) i Leksand tidigare, så jag känner honom och vet vad han går för, säger Backlund, vars viktigaste ståndpunkt är att han ska komma till en klubb där han har chans att bli förstemålvakt.

Sundlöv säger först att ”alla namn är väl av intresse i det här läget”, men säger sedan att det inte är troligt att man väljer en etablerad och dyr målvakt, utan snarare en ung kille på väg uppåt i karriären.

Därmed faller 30-årige Backlund mer eller mindre bort i resonemanget.

– Man får inte glömma att vi har en riktigt, riktigt bra målvakt redan, som vi behöver ett komplement till, säger Sundlöv.

En keeper som passar bättre in är Nicklas Dahlberg, 27, som fick sitt stora genombrott i Skellefteå 2008/2009, där han storspelade i sju slutspelsmatcher och var stabil även i elitserien. Säsongen efter fick han dock bara sju matcher bakom Andreas Hadelöv, och när det inte heller blev någon succé i Modo hamnade han därefter i allsvenska Örebro. Där det gick riktigt bra i vintras, 91,8 i räddningsprocent i grundserien och 92,4 i kvalserien.

– Ja, det är mer åt det hållet, säger Sundlöv apropå Dahlberg, utan att svara på om det är honom man jobbar konkret med.

Kontraktslös är också förre Djurgårdsmålvakten Tim Sandberg, 22, som säger till Sporten att han gärna skulle ta platsen bredvid ”Honken”.

– Vi har pratat med Brynäs, men de har sagt till mig att de tittar efter något annat, säger Sandbergs agent Erik Ryman.

Förutom kontraktslösa finns även möjlighet att värva från exempelvis allsvenskan, eftersom spelare där ofta har en elitserieklausul i sina kontrakt.

Seriens bäste målvakt sett till räddningsprocenten, 22-årige leksingen Erik Hanses, har dock ingen sådan klausul.

– Nej, elitserien blir det inte för min del, säger Hanses till Sporten.

Mer läsning

Annons