Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs inte längre borta borta

Brynäs är ett vinnande lag igen. På bortaplan dessutom.

Bakom 2–1-segern i Vida Arena i Växjö låg en uppoffrande arbetsinsats – och en oväntad segerskytt.

– Jätteskönt att få göra mål och extra kul när det blir segermålet, sa Joachim Rohdin, 20 efter sin första elitseriepoäng för säsongen.

Annons

Med ett gäng ordinarie spelare på frånvarolistan och ett svagt bortafacit i ryggen slog Brynäs lite grann ur underläge på lördagskvällen. På bortaplan hade laget noterat sex raka förluster – därför var det inte svårt att förstå glädjen i omklädningsrummet efter matchen och segern.

Ett efterlängtat trendbrott var ett faktum.

– Det var jätteviktigt att hitta tillbaka till vinnarspåret igen, konstaterade Joachim Rhodin.

Den tredje perioden hade precis passerat fem minuter när Brynäs fjärdekedja med Rohdin, Emil Molin och Elias Lindholm slog till. 1–1 lyste på resultattavlan och matchen stod och vägde.

Då stressade Rohdin en Växjöback, kedjekollegan Emil Molin snodde åt sig pucken och i ett tre-mot-ett-läge hittade Molin tillbaka till Rohdin framför kassen. Som inte tvekade.

– Det var en riktigt bra pass från Emil. Jag hann inte tänka så mycket mer än att försöka sätta den högt, förklarar Rohdin.

Och glädjen när pucken satt i nät bakom Martin Gerber i Växjökassen gick inte att ta miste på. Rohdins första poäng för säsongen, men mål har han gjort tidigare – ett mot Färjestad i fjolårets kvartsfinal.

– Det har satt sig lite i huvudet, man har ju haft sina chanser. Det var jätteskönt att få göra mål i kväll, sa Rhodin som var sist in i omklädningsrummet efteråt och fick ta emot ett stort jubel från lagkompisarna när han öppnade dörren.

– Jättekul för Jocke att få avgöra, konstaterade också tränaren Tommy Jonsson efteråt.

Brynästränaren var nöjd.

– Jag är jätteglad åt vår prestation i kväll. Det är så kul att se att hela laget går ut och krigar så här enormt mycket, det är ju det som krävs när vi saknar mycket folk som idag, fortsatte Brynästränaren.

Växjö ledde rättvist efter första perioden – men Brynäs kom tillbaka starkt i den andra.

– Det är vår bästa period för kvällen, vi biter oss fast i anfallszonen och hittar rätt i spelet med puck, menade Brynästränaren.

Det gav en kvittering när Sebastian Wännström slog in en retur, efter skott från Mads Hansen. Jakob Silfverberg var med i förspelet och noterade därmed poäng för elfte matchen i följd.

Efter Joachim Rohdins 2–1-mål i början av den tredje perioden blev det en spännande fortsättning. Johan Holmqvist som var tillbaka i målet efter fem matchers frånvaro var strålande.

Brynäs höll undan trots många på frånvarolistan. Dessutom tvingades Mats Lavander bryta matchen i ett tidigt skede efter att fått ett skott på handen. Hur det var ställt med Mats visste inte Brynästränaren efter matchen.

– Dackell är tillbaka på tisdag i alla fall, sa Tommy Jonsson. 

DAVID BLOMSTER

Mer läsning

Annons