Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs J20 har ett bra gäng på gång

En Silfverberg eller Järnkrok kanske inte finns att hitta...
Men Brynäs J20-gäng som startar seriespelet till helgen har ändå ett riktigt bra lag på gång.
– Det tycker jag. Framför allt är det jämnheten vi bygger på med fyra starka enheter, säger tränaren Mats Bäcklin.

Annons

Alla vet vad Brynäs juniorverksamhet har betytt för A-laget. Det är ju bara att titta på det lag som nu har som målsättning att vinna SM-guld och premiärspelar i kväll mot Linköping. Unga och bärande spelare har fått sin fostran i juniorleden.

Den här säsongen är det spelare födda 1992 och yngre som ingår i Bäcklins lagbygge. Emil Molin blev draftad i somras, har spelat fyra träningsmatcher med A-laget och den som kanske ligger närmast att få en chans om det blir skador.

– Det är flera som är förberedda och som kan klara av det redan nu. Emil är en men det finns några till också, säger Brynästränaren.

Målvakten Oskar Dansk, backarna Kalle Johansson och Linus Rotbakken tillsammans med forwards som Molin och Elias Lindholm har dessutom redan tränat med elitserielaget.

– I internmatchen som inledde säsongen fylldes det ju också på med två femmor av juniorspelare och det var kul att se hur bra de stod sig och att dom tog för sig, säger Bäcklin.

Han har ganska höga förhoppningar på sitt lag. Och det ska han ha. De senaste sex-sju åren har han lotsat alla olika juniorårgångar till topp-8-serien med SM-guldet för två år sedan som den absoluta höjdpunkten.

– Målet är givetvis att ta sig till den bättre serien. Nu är det dessutom ändrat till topp-10 så de fem bästa lagen från norr- och söderserien spelar ihop efter jul.

Serien startar i helgen med två matcher hemma i Läkerol Arena för Brynäs del. Först mot Leksand på lördag och sedan Mora på söndag. Brynäs inleder för övrigt serien med att spela nio av de tolv första matcherna på hemmaplan.

– Ja, det har tydligen blivit så. Klart det är viktigt att få en bra start och går vi efter träningsmatcherna så ser det bra ut. Vi har gjort fina resultat mot flera av våra konkurrenter och framför allt har spelet stundtals fungerat precis som vi vill. Lite mer jämnhet letar vi kanske fortfarande efter, säger Bäcklin.

Han kan också få förstärkning i vissa matcher av A-lagskontrakterade Victor Berglind som fortfarande är junior.

Även killar som Sebastian Wännström och Jocke Rohdin kan vara med som överåriga om de behöver speltid.

– Men det blir som det blir. Det bestämmer A-lagsgänget.

Målvakten Oskar Dansk tillsammans med Christian Djoos och Elias Lindholm är yngst i gänget. Samtliga är född 1994.

På målvaktssidan är Brynäs för övrigt riktigt bra utrustat också då Gustaf Johansson ser intressant ut. Precis som i A-laget är konkurrens på den positionen stenhård.

– Vi har det bra ställt där och det är tryggt, avslutar Bäcklin.

Mer läsning

Annons