Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs J20 hittade vinnarspåret

Efter tre raka förluster för Brynäs J20 var laget igår tillbaka som segrare när man tog emot AIK i Läkerol Arena.
– Vi har haft det lite tungt efter landslagsuppehållet med lite jobbiga förluster, men idag tycker jag vi studsar tillbaka ordentligt och tar en viktig seger, säger tränare Mats Bäcklin.

Annons

Brynäs hade innan matchen halkat ner på en sjätteplats i tabellen och inte vunnit sedan början av februari. Mot topplaget AIK gjorde dock hemmalaget en mycket stark matchinledning och satte högt tempo vilket fick bortalaget att dra på sig utvisningar. Detta utnyttjade Brynäs som gjorde både 1–0 och 2–1 i numerärt överläge.

– AIK är ett bra lag, det vet vi sen innan. Men vi gör en väldigt bra första period där vi skapar mycket chanser och också får utdelning i vårat power play, säger Bäcklin

Även i den andra perioden är det Brynäs som styr matchen och man får ofta till långa anfall då AIK har svårt att få pucken ur egen zon. De få chanser bortalaget skapar står Oskar Dansk i hemmamålet i vägen för.

– 3–1-målet som kommer i den andra perioden är mycket viktigt för matchen. Hade AIK fått 2–2 hade matchen kunnat vända över till deras favör. Men när vi gör 3–1 får vi ett psykiskt övertag. I den tredje perioden kontrollerar vi matchen och låter dem inte skapa några farliga chanser. En viktig seger, avslutar Mats Bäcklin.

I och med segern klättrar Brynäs upp till fjärde plats i en haltande tabell.

BRYNÄS–AIK 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (5.18) Linus Rotbakken (Karl Johansson), 1–1 (9.17) Filip Windlert (Nicklas Heinerö, Rasmus Palm), 2–1 (16.05) Dennis Fröland (Johan Eriksson, Christian Djoos.

Andra perioden: 3–1 (29.39) Henrik Messfeldt (Carl–Johan Meyer, Dennis Fröland).

Tredje perioden: 4–1 (58.45) Alexander Lindgren (Christian Djoos).

Utvisningar, Brynäs: 8x2. AIK: 8x2.

Skott: 34–36 (16–11, 11–11, 7–14)

Domare: Tony Carlsson.

Publik: 301.

Brynäs tre stjärnor

3: Oskar Dansk, mv

2: Jesper Danielsson, c

1: Henrik Messfeldt, f

Mer läsning

Annons