Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs jagar nyförvärv

Kontraktslöse Ludvig Rensfeldt, 20, är tillbaka i Gävle efter sin tid i Nordamerika.

Nu kan Sporten avslöja att han inväntar ett erbjudande från Brynäs.

– Det är laget i mitt hjärta, klart jag vill spela för Brynäs, säger JVM-forwarden.

Dessutom uppges Luleås landslagsforward Johan Harju vara på väg till Brynäs.

Annons

Efter att ha fått begränsat med speltid i Brynäs A-lag i fjol valde Ludvig Rensfeldt, som draftades först av alla svenskar, att lämna klubben och fortsätta sin karriär på andra sidan Atlanten.

I kanadensiska juniorligan OHL och laget Sarnia Sting fick han den här säsongen den speltid han aldrig fick i elitserien och svarade för imponerande 43 poäng (22+21) på 58 matcher.

Han var dessutom med i JVM-laget som vann guld vid årsskiftet och kom upp i sex poäng, ett mål och fem assist, under succéturneringen.

– Det har varit ett lyckat år för mig. Framför allt har det känts riktigt bra efter JVM. Det har varit ett väldigt nyttigt år, jag har lärt mig spelet på liten rink och känner att jag tagit ytterligare ett kliv i min utveckling, säger Rensfeldt, som sedan i torsdags flyttat hem till Gävle igen.

Nu är han kontraktslös och hoppas på ett erbjudande från Brynäs.

– Brynäs är laget i mitt hjärta. Det är klart att jag vill spela för dom. Det känns som det är enda alternativet i Sverige, jag kan inte tänka mig spela för någon annan svensk klubb, säger 20-åringen, som fortfarande hoppas på NHL.

– Det är dit jag vill komma och det finns olika vägar ta sig dit. Via Brynäs är en bra väg.

Agenten Lars Cederström säger att de först väntar med vad Chicago har att säga, NHL-klubben som draftade Rensfeldt. Om de inte väljer att signa honom går rättigheterna ut i juli. Då är Rensfeldt fri att draftas på nytt, av vilken NHL-klubb som helst.

– Det är inte särskilt vanligt att det händer, men det är så det funkar, säger Cederström.

– Vi har inte fått något besked från något håll än. Mycket ligger i luften. Men just nu inväntar vi ett kontraktsförslag från Brynäs och chansen att han stannar i Sverige är ganska stor, fortsätter han.

Brynäs sportchef, Micke Sundlöv, väljer däremot att avstå kommentarer om potentiella nyförvärv.

– Nu ligger fokus på slutspelet. Vi väntar till att det är färdigspelat, säger han.

Sundlöv vill heller inte kommentera de uppgifter till Sporten som kopplar ihop landslagsstjärnan Johan Harju med Brynäs. Men Harjus agent, Patrik Aronsson, avslöjar dock att den förra KHL-spelaren kommer att lämna Luleå.

– Vi tittar först och främst efter alternativ utomlands. Men vi får se vad som händer. Han är ledig och vi har grejer på gång.

• Har Brynäs hört av sig?

– Det vill jag inte kommentera.

• Men det finns intresserade elitserieklubbar?

– Ja.

Mer läsning

Annons