Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs klubbdirektör: ”Det är många missförstånd”

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson bemöter kritiken mot biljettförsäljningen.
– Ticnet fungerar bra nu, säger han.

Annons

Krångel med biljettförsäljningen, platser som inte går att boka men som ändå står tomma – och alldeles för höga priser. Här ställer vi Hans-Göran Karlsson till svars:

– Det kan vara så att folk bokar och inte löser ut sina biljetter, annars fungerar ticnet bra nu. Vi är elva elitserieföreningar som använder samma system (bara Rögle står utanför).

– Nej, det är ett öppet system. Det vi kan göra ibland, och då har det med säkerhet att göra, är att vi spärrar vissa sektioner. Och säsongsbiljetter och företagsbiljetter är ju också spärrade.

– Det tycker jag är helt otroligt. Det står på hemsidan, i annonser, nämns i radioreklam och av er på tidningarna. Så här är det alltid, trots att vi är livrädda för att det ska komma ut att det är slutsålt. Och det går alltid att ringa till oss och fråga. Jag vet faktiskt inte var det här kommer ifrån.

– Det har varit lika jämt. Och det är faktiskt väldigt få av de reserverade biljetterna som inte hämtats ut. Och är de inte utplockade kvällen innan match frigörs dessa och kommer ut till försäljning på matchdagen.

– Nu finns ju också möjligheten att printa ut biljetten själv hemma.

– Jag förstår faktiskt inte frågan. Vi säger inte nej till någon att köpa biljetter, vare sig det är företagare eller privatpersoner.

– Nej, så är det inte. Sponsorerna får inte reservera biljetter, utan måste köpa direkt. Den extra service vi har är att sponsorer får mejla in och beställa och kan sedan betala via faktura.

– Vi har testat olika aktiviteter förr, bland annat att ta hundra kronor för biljetterna. Ändå har vi inte sett mer än marginella effekter. Vi är inte priskänsliga på det sättet.

– Jag ställer mig exakt samma fråga själv. Jag har ingen bra förklaring. Att vi hade många hemmamatcher på slutet i grundserien kanske kan spela in, men samtidigt – att ha färre åskådare än snittet i serien är för dåligt.

Mer läsning

Annons