Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs knep poängen

Brynäs kämpade sig till en 2-1-seger mot Liberec och det var Johan Harju som blev matchhjälte när han tryckte in segerpucken när mindre än två minuter återstod av matchen.

Annons

Harju stod placerad framför målet och jublade högt när han såg pucken smita in framspelad av Lavander och Enterfeldt.

Brynäs spelade med fem backar i halva den tredje perioden eftersom Simon Bertilsson drog på sig 2+10 minuter i slutet på andra. Och dessutom var laget en forward kort då Andreas Thuresson inte kom tillbaka i spel.

Inledningen av perioden fortsatte där den andra slutade med smågrinigt spel och efterslängar och slagsmål. Efter ett bråk vid Liberecs avbytarbås efter att Johan Harju tacklats i huvudet så hjälmen flög av (ingen fara med honom dock) så blev det en del utvisningar. Men sedan tog spelarna sitt ansvar och det lugnade ned sig.

Två unga i Brynäs, Emil Molin och Elias Lindholm fick mycket istid och var bra bägge två. Lindholms känsliga handleder kommer vi få njuta mycket av denna säsong.

Men några mål blev det inte, trots en del hyggliga chanser åt båda hållen, förrän 18.02 vill säga då Johan Harju fick äran att avgöra.

Nu åker Brynäs hem till Gävle i morgon efter en seger och en förlust i Tjeckien.

Bäst i Brynäs var Lindholm, Molin, Enterfeldt och Honken i kassen.

Andra perioden:

Inga mål, men det saknades verkligen inte möjligheter till det i den andra perioden mellan Liberec och Brynäs. Det hände nämligen en hel del.

Brynäs spelar riktigt bra stundtals utan att få till det lilla extra. Till exempel blev det inte några riktigt öppna lägen trots hyggligt spel i fem mot tre i en dryg minut. Däremot slet Jonathan Granström föredömligt i mittzon, snodde pucken av en hemmaspelare och fintade bort en annan, trots att han blev hakad, var Granis nära att få in pucken med en så kallad ”Foppa-fint”, men pucken smet utanför.

Däremot fick Brynäs straff eftersom Granström var fri. Han tog den själv men sköt rakt i plocken på Liberec målvakt. Mot slutet av perioden fick hemmalaget spela fem mot tre i hela 1.38 – utan at lyckas göra mål.

I trycket som skapades framför Honken rök Simon Bertilsson ihop med en hemmaspelare och bägge blev utvisade i 2+10 minuter. Men några mål blev det inte och därför är ställningen 1-1 inför den tredje perioden.

Tungt för Brynäs är att Andreas Thuresson tvingats lämna isen. Oklart varför i nuläget.

Första perioden:

Brynäs inledde matchen mot Liberec lite försiktigt och såg mest till att ligga rätt i positionerna. ”Honken” fick jobba en del i kassen inledningsvis och gjorde det bra. Däremot höll han på att ställa till det för sig en gång när han hamnade bakom kassen, men det redde ut sig.

Efter 10.16 kunde han inte hindra Liberc från att göra 1-0. Efter lite slarv av Brynäs i eget sarghörn fick Antonin Dusek pucken fri framför Honken.

Brynäs spelade upp sig lite efter det målet och 1-1 var vackert. I En snabb omställning passade Mads Hansen fram till Martin Johansson som såg att backen Dennis Persson smugit med upp i anfallet. Diagonalpassningen satt perfekt och nye Persson gjorde inget misstag.

Oavgjort känns ganska rättvist efter en spelad period. Men Liberc som slog Djurgården med 6-2 i går känns hela tiden farliga här i sin hemmarink där de är duktiga på att utnyttja de trånga ytorna.

Mer läsning

Annons