Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs köper ut Sandin som skriver på för Rögle

Han har varit utfryst i Brynäs och har inte ens fått spela med juniorlaget.

Men på torsdagseftermiddagen blev det klart att Emil Sandin får spela hockey i år också – i allsvenska Rögle.

– Det känns skönt att det löste sig, säger 23-åringen.

Annons

I lördags berättade vi att Brynäs forward Emil Sandin hamnat i klubbens frysbox. Under försäsongen har han inte ens fått träna med A-laget – trots ett gällande kontrakt.

Utfrysningen var så total att Emil Sandin enbart fick träna med Brynäs juniorlag, men inte ens spela träningsmatcher med juniorerna.

Men nu har Brynäs och Emil Sandin kommit överens om en lösning och dessutom har Sandin gjort klart med en ny klubb – Rögle BK i allsvenskan.

När Sporten fick tag i honom timmarna innan Brynäs premiärmatch mot Linköping hade han precis passerat Cloetta center ute på E4:an. Utan en tanke på att stanna.

Färden gick mot Skåne och Ängelholm och redan i dag gör Sandin sitt första ispass med Rögle och på lördag spelar han den allsvenska premiären mot Leksand.

– Det känns jätteskönt att det löste sig så snabbt. Brynäs köpte ut mig från mitt kontrakt och nu skriver jag på för en säsong med Rögle, säger Emil Sandin.

• Hur ser du på allt som hänt?

– En del kanske tycker att jag bara suttit och lyft lön i Brynäs. Men det var både de och jag som skrev på det där kontraktet. Fast självklart känns det tråkigt att det blev som det blev.

• Hur menar du?

– Jag trivs ju oerhört bra i Gävle och Brynäs som jag nästan räknar som min moderklubb. Men får man inte spela så är det deras beslut och jag är dessutom en sådan som vill vara med och bidra och lira när det hettar till på isen. Det är kanske en konstig jämförelse men jag tror inte att jag skulle trivas ens i NHL om jag bara fick spela fem minuter per match där.

I Rögle hoppas man mycket på Emils hockeykunskaper och klubbens sportchef Roger Elvenes säger i ett pressmeddelande att han ser Emil som ersättare till långtidsskadade Dennis Everberg.

– Emil är en kreativ talangfull ytterforward som vi ser bra utvecklingspotential i, menar Elvenes.

Mer läsning

Annons