Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs landslagstrio imponerade

Senast tvingades såväl Calle Järnkrok som Jakob Silfverberg tacka nej på grund av skador.

Men nu är elitseriens hetaste duo – tillsammans med lagkamraten Mattias Ekholm – redo för spel i Tre Kronor igen.

– Mitt mål är att få spela VM igen, säger Jakob Silfverberg efter att Brynäs besegrat Linköping med 4–2.

Annons

Brynäs har inte förlorat på hemmaplan sedan den 5 december och gårdagens seger, som förde upp Brynäs i serieledning, var den sjätte i rad i Läkerol Arena.

Och som så många gånger tidigare anfördes laget av duon Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg.

– Vi har ett härligt flyt här hemma, säger Silfverberg som inledde målskyttet mot Linköping när han i power play satte en retur på Ryan Gundersons skott.

Tidigare på måndagen hade han, tillsammans med Calle Järnkrok och Mattias Ekholm, blivit uttagen till Oddset Hockey Games (tidigare LG Games) och ingen av spelarna gjorde förbundskaptenen Pär Mårts besviken.

Mattias Ekholm sköt 2–1-pucken i spel fyra mot fyra. Framspelad av Silfverberg och Järnkrok satte han en numera patenterad så kallad ”loppa” från blålinjen.

– Det har fungerat i några matcher nu att skjuta det där skottet. Tidigare har det blivit styrningar, men nu gick den rakt in i mål. Jacke skymde bra framför målvakten också, förklarar Ekholm.

Själv beskriver han sin form som uppåtgående och att han nästan är där han vill vara.

– Mitt spel bygger mycket på min fart och jag känner nu att jag kan ta ett par skär i uppspelen och åka ifrån min bevakning på ett helt annat sätt än tidigare. Egentligen hade jag ju velat vara på den här nivån redan fem matcher efter att jag kom hem från Nashville. Men det var en större process än jag räknat med att ställa om och ska jag vara ärlig gjorde jag några dåliga insatser i höstas.

Men på Tre Kronors ledning har Ekholm imponerat och i går fanns hela teamet runt landslaget, förbundskaptenen Pär Mårts samt Peter Popovic och Johan Garpenlöv i Gävle för att se Brynäs mot Linköping.

För Sporten berättade Mårts att inte behövde fundera särskilt länge innan han plitade ned Brynässpelarnas namn på sin spelarförteckning till turneringen som spelas i Globen om en dryg vecka.

– Det fanns inget att tveka på. De här tre spelarna tillhör alla en generation som är på väg att accelerera och ta ytterligare ett steg i karriären.

– Mattias var ju med även i Moskva före jul och hade inte Järnkrok och Silfverberg tvingats tacka nej hade de varit givna då också.

• Simon Bertilsson var med senast men inte nu, varför?

– Han är också duktigt och har kvalitéer som kommer att visa sig så småningom. Men just nu har han lite kvar innan han når upp.

Jakob Silfverberg är en av elitseriens absolut bästa spelare just nu, men att vara given i Tre Kronor är inget han räknar med.

– Jag tar aldrig ut något sådant i förskott. Det gäller att hela tiden vara så bra att man är värd en plats. Att spela VM senare i vår igen är mitt mål och då måste man spela på topp för att bli uttagen till de här turneringarna.

Mer läsning

Annons