Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs lurades i fällan

HV 71 kom till Läkerol Arena och hade taktiken klar.

Säkra hemåt, inte bjuda på någonting, ställa om blixtsnabbt och sätta chanserna.

– Vi gick i deras fälla alldeles för enkelt, sa Sebastian Lauritzen efter 2–6-förlusten där HV gjorde fyra mål på fem minuter och 28 sekunder i inledningen på andra perioden.

Annons

Efter en okej inledning av Brynäs tog HV över sista halvan av första perioden som ändå logiskt blev mållös. In till periodpausen kom hemmalaget och hade klart för sig hur HV hade börjat matchen och säkert skulle slutföra den på ett liknande sätt också.

Det snackades i omklädningsrummet om ett motmedel mot HV:s organiserade och uppställda försvar – sedan gick allt åt skogen...

– Vi gjorde några ordentliga juniormisstag där jag själv kanske var värsta syndaren och bjöd på målen alldeles för enkelt, summerade Lauritzen.

Jesper Fasth gjorde 1–0 i power play, Oscar Sundh satte tvåan 48 sekunder senare, Andreas Jämtin sköt in trean och Sundh igen gjorde 4–0 efter en tavla av Johan "Honken" Holmqvist. Så var den kvällen förstörd.

Allting tog fem minuter och 28 sekunder.

– Omöjligt att svara på varför det blev så. Men dom fick matchen precis dit dom ville med de två första målen. Trean och fyran behövde dom ju inte ens göra själv. Sedan är HV ett alldeles för bra lag för att man ska bjuda på så mycket, sa Lauritzen.

Han var oerhört självkritisk över sitt eget agerande när han dribblade vid egen blå linje och Andreas Jämtin kunde sno pucken och helt plötsligt var det två HV-spelare ensam mot "Honken".

– Det finns inga bortförklaringar utan det är alldeles för dåligt. Klart man bara vill sjunka under isen efter det. Sedan fick vi chansspela och det är klart att det blir jobbigt mot ett sånt bra motstånd.

Men Brynäs gjorde ett tappert försök att komma tillbaka. Johan Harju reducerade och det blev lite liv i tillställningen när Ryan Gunderson hittade in med 2–4. Men när Marcus Nilsson gjorde 2–5 i ett nytt pp och sedan Sundh skickade in sitt tredje mål för kvällen i tom kasse var det godnatt.

HV-forwarden njöt i fulla drag efteråt.

– Matchen stod ju och vägde när vi exploderade med fyra mål på så kort tid. Vi fick en jäkla energi av de första målen och sedan blev det en skön lagseger, sa Sundh.

Att HV saknade stjärnorna Rhett Rakhshani, Mikko Luoma och David Petrasek som coachen Ulf Dahlén petat och lämnat hemma märktes inte. Inte heller skadade lagkaptenen Johan Davidsson fanns med på isen.

– VI har en jäkla konkurrens i laget och vem som helst kan bli ställd åt sidan så det gäller att ge precis allt hela tiden, sa Sundh.

För Brynäs del är det ny match redan i morgon borta mot Modo. Skönt tyckte Lauritzen.

– Nu vill man bara och spela igen för att ta revansch. Det är skönt att serien går in i ett läge med match varannan dag igen. Vi var inte alls bra den här matchen men det är egentligen första gången efter juluppehållet som vi är dåliga.

Mer läsning

Annons