Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs mål: ”Vinna hela turneringen”

I morgon inleds säsongen på allvar för Brynäs.

Då spelas den första av helgens två matcher i European Trophy.

– Vi går in för att vinna hela turneringen, säger tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Det är premiär för Brynäs i European Trophy. Och de regerande svenska mästarna tar uppgiften på allra största allvar.

– Tidigare år har vi fått jobba hårt för att få kvalité i matcherna på försäsongen. Nu får vi internationellt motstånd och dessutom tävlingsmatcher och det är väldigt positivt för oss, säger Tommy Jonsson.

Och guldtränaren hymlar inte med Brynäs målsättning.

– Vi är med för att vinna matcher och deltar för att vinna allt.

Dock är det förstås svårt att veta exakt vilken nivå motståndarna håller. Brynäs inleder med matcher mot två topplag från Schweiz. Fribourg-Gottéron i morgon kväll och därefter väntar SC Bern på lördag.

– Janne Larsson har en del kontakter kvar i Schweiz sedan han spelade där. Men annars är det ju försäsong även för de lag vi möter så det är svårt att säga hur de spelar, säger Tommy Jonsson.

För många av spelarna blir det en ny uppgift att möta internationellt motstånd om man räknar bort att Brynäs haft en del utbyte med finska lag. Men nyförvärvet Johan Harju spelade i European Trophy med Luleå i fjol – med framgång.

– Jag blev positivt överraskad. Det är en mycket bra grej att vara med i den här turneringen, säger Harju.

– Vi var i Wien och spelade slutspel, det var helt okej tryck. Vi spelade kvartsfinal mot ett tjeckiskt lag (seger på straffar).

Luleå åkte dock ut i semin efter förlängning men vann bronsmatchen.

Brynäs matcher sammanfaller dock med dubbeltravet tvärs över gatan. Men har anpassat sig lite efter det.

– På fredag krockar det och det kan vi inte göra något åt. Men på lördag har vi nedsläpp 18.00 och då är V75 slut. Vi har ett samarbete så att köpt biljett gäller för både travet och hockeyn på lördag, berättar Hans-Göran Karlsson.

Brynäs klubbdirektör hoppas förstås att European Trophy inte bara ska bli en sportslig – utan även ekonomisk framgång för föreningen.

– Turneringen har vuxit i storlek och det finns bra prispengar, men det här första året räknar vi med ett nollsummespel när det gäller kostnader och intäkter, förklarar Karlsson.

Mer läsning

Annons