Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs mållöst när sviten bröts

Inte ett mål och andra raka förlusten mot AIK – då sågade backen Elin Lundqvist sitt eget lag.

– Vi gjorde inte vårt bästa och måste nu rannsaka oss själva, säger hon efter matchen som Brynäs förlorade med 1–0 efter sudden.

Annons

Efter sex raka segrar togs serieledande Brynäs ner på jorden hemma i Läkerol Arena i går.

Och precis som vid senaste förlusten var det tabellfyran AIK som stod för motståndet.

– AIK är jobbiga att möta, och i dag var vi inte tillräckligt pigga i benen. Vi gjorde en jättebra första period, men sedan blev det ängsligt och vi slutade att åka skridskor. Vi var för trygga efter den första perioden, säger Brynäs tränare Magnus Grönlund.

Brynäs fick chansen att avgöra under ordinarie matchtid tack vare två raka power play i slutskedet på den tredje perioden. Där var det i stället AIK som fick den hetaste chansen, då Gizela Blom serverades ett friläge. Men Brynäs målvakt Sara Grahn behövde inte ingripa då Blom sköt över.

Bara 23 sekunder in på sudden fick Gizela Blom sin revansch när hon tryckte in matchens enda mål. Därmed tog alltså AIK sin andra raka seger mot Brynäs. Den 10 december blev det 3–2 på hemmais, också då efter sudden.

– Vi pratar mycket om att våga och att varje individ ska kliva fram. Men i den här matchen förlorade vi kampen, säger Grönlund.

• Och för första gången den här säsongen klev ni av isen mållösa.

– Ja, det stämmer. Och det är sånt som händer. Det här kan vara en nyttig väckarklocka för oss.

– Vi har vunnit mycket och ju mer man vinner desto närmare kommer man en förlust. Det är ändå ett styrkebesked i sig att vi var så nära att vinna även fast dom var bättre sett över tre perioder.

Brynäsbacken Elin Lundqvist hade precis som sina lagkamrater lätt att hålla sig för skratt efter matchen.

– Det här var irriterande. Vi har så mycket mer att ge. Vi hjälpte inte varandra tillräckligt, säger Lundqvist, som inför ett eventuellt slutspelsmöte med AIK konstaterar:

– De har hittat ett sätt att vinna mot oss. Men de kommer aldrig att vinna mot oss igen.

Mer läsning

Annons