Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nobbat - och nobbar

Brynäs nobbar Kim Hircho­vitz och fick själva nobben av förre NHL-stjärnan Ladislav Nagy. Men klubben fortsätter att spana efter stjärnor att förstärka laget med.

– Dyker det upp någon intressant spelare så är en värvning aktuell, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Några av stjärnorna i Brynästruppen är just nu uppsatta på skadelistan. De flesta är dock på väg tillbaka, utom möjligtvis Andreas Dackell. Men däremot är säsongen av allt att döma inte i fara för lagkaptenen.

– Allt går åt rätt håll. Det ser ljust ut för honom, säger klubbens massör, Glenn Hellström, som inte kan sätta ett datum för en comeback.

Ändå vill Brynäs förstärka laget inför elitseriens slutspurt och på allvar ge sig in i jakten på SM-guldet.

Klubben gav den förre NHL-stjärnan Ladislav Nagy – med närmare 400 matcher i världens bästa liga på meritlistan – ett kontraktsförslag. Men den 32-årige slovaken nobbade förslaget och skrev på för KHL-laget Dynamo Minsk.

– Det stämmer att vi gav honom ett kontraktsförslag. En enormt duktig spelare som skulle ha passat bra in hos oss. Vi hade bra koll på honom, han hade bra koll på oss. Men nu valde han Minsk och då är det ingen idé att säga mer än så, säger Micke Sundlöv.

Brynäs sportchef kontaktas ständigt av agenter runt om i världen. Nyligen erbjöds han Timrås poängkung från i fjol, Kim Hirschovits.

– Han är inte aktuell, klargör Sundlöv, som istället håller dörren öppen för andra stjärnförstärkningar.

– Vi letar inte aktivt utan håller koll på intressanta namn som kan dyka upp. Om det ska in någon ny i laget så ska det vara någon som tillför spetskompetens.

• Är någon aktuell i dagsläget?

– Nej, det kan jag inte påstå, säger Sundlöv.

• Känner du att ni är i behov av en förstärkning?

– Vi har redan en bred trupp. Vi har ju Lindholm (Elias) och Molin (Emil) som bidrar och kan täcka upp vid skador. Men som sagt, dyker det upp ett namn som vi anser kan ge spets till laget så stänger vi inga dörrar. Vi får se vad som händer i framtiden.

Mer läsning

Annons