Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nöjt – värvade inte

I natt stängde transferfönstret och Brynäs valde att inte förstärka sin spelartrupp.

– Nej, men hade vi hittat någon spelare med spetskompetens hade vi slagit till, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Trots flera skador väljer guldjagande Brynäs att inte förstärka laget inför slutspelet. Vid midnatt försvann den sista möjligheten till nyförvärv då det så kallade transferfönstret stängde.

Sportchefen Micke Sundlöv berättar att det hela tiden handlar om värderingar inför eventuella spelarförstärkningar mitt under en säsong.

– När det kommer nya människor in i en grupp så det händer alltid saker med kemi och dynamik. Vi har det grymt bra som vi har det i dag och vill inte äventyra det med någon chansvärvning, säger Sundlöv.

Flera namn har florerat runt Brynäs, men något riktigt guldkorn som i det här läget skulle kunna tillföra laget något har man alltså inte funnit.

– Vi har respekt för de lag som värvar, som kanske är i ett annat läge än vad vi är, men vi har topp och bredd så vi är nöjda.

– Hade vi hittat någon med spetskompetens som vi tyckt vi behövt, eller att det hade varit någon som kommit nu och stannat även nästa år, så hade vi slagit till, klargör Micke Sundlöv.

Brynäs, som för några veckor sedan gav ett konkret kontraktsförslag till slovakiske landslagsforwarden Ladislav Nagy men fick nej tack, räknar alltså med att den nuvarande spelartruppen ska räcka.

En anledning till det är att såväl Sebastian Lauritzen (spelar redan mot Timrå i morgon) samt Andreas Dackell är på väg tillbaka från sina skador. Hur illa det är ställt med Jonathan Granström och Jörgen Sundqvist, som också saknades i senaste matchen mot Linköping, är inte helt klarlagt.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv anser sig inte vara besviken över att inte få någon värvning i lås.

– Nej, vi har redan en stark och bred trupp, säger Sundlöv som också berättar att Brynäs inte tappar någon spelare inför slutspurten av säsongen.

Mer läsning

Annons