Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs önskar snabbare utveckling av elitserien

Inga överraskningar under Brynäs årsmöte – en viktig punkt var försöket att göra hemmamatcherna mer attraktiva.

Dessutom fortsätter klubben att driva utvecklingen av elitserien.

Det meddelade Bo Bylund när han som väntat omvaldes som ordförande.

– Det går framåt, säger han.

Annons

Brynäs presenterade under gårdagens årsmöte en rad punkter för att utveckla arrangemanget kring hemmamatcherna ytterligare inför kommande säsong. I form av arenaunika upplevelser som bland annat:

Satsa på den privata marknaden. Här tar klubben exempelvis fram ett så kallat ”flex-kort” där man kan köpa ett biljettpaket gällande sex matcher till rabbatpriser.

Utbudet av mat i restaurangen, pubar och kiosker satsar man ännu hårdare på.

Temadagar som bland annat Ladies hockey night och medlemskvällar.

Dessutom hittills hemliga aktiviteter hela året på grund av att Brynäs firar 100 år.

Men man är också trötta på att hela elitserien inte utvecklas i snabb takt. Tidigare (i slutet av januari) samlades Hockeyligan för ett möte i Arlanda där Brynäs la fram en rad nya tankar och idéer för att göra serien mer attraktiv.

Brynäs ordförande Bo Bylund, även sittandes i Hockeyligans styrelse, avslöjade efter gårdagens årsmöte att klubben driver vidare dessa frågor.

– Vi diskuterar de här punkterna fortfarande. Så sent som tidigare i juni hade vi ett seminarium kring detta. Flera frågor går framåt, men samtidigt är det långa processer som vi driver på så gott vi kan.

• Är det något som behövs förändras snarast?

– Absolut. Framför allt sportsliga regler som kan göra spelet mer intressant. Till exempel att placera den förlängda mållinjen längre bak så att det blir mer spelyta. Sedan tycker jag att spelsystemet, där två lag hamnar i ingenmansland redan i mars, är väldigt korkat. Så fort som möjligt måste vi hitta ett smartare sätt att spela i slutet av säsongen.

• Finns diskussionen om en europeisk liga fortfarande kvar?

– Nej. Det har varit lite för mycket snack och för lite beslutsfattande kring det där. Men just nu diskuterar vi, som jag nämnde, hur elitserien ska utvecklas. Men skulle det mot förmodan bli en utveckling mot en mer europeisk hockey är det klart att vi i Brynäs har önskemål om att vara med där.

– Brynäs är ett fantastiskt varumärke, har ett stort förtroende och det är inget snack om att vi har en självklar plats i en sådan utveckling.

• Sett till ditt eget arbete med Brynäs har du som ordförande haft en undanskymd roll. Är det ett medvetet val?

– Nej, det är inte jag som ska synas. Vi har fördelat ansvaret i organisationen och det är Hans-Göran (Karlsson, klubbdirektör) som tar hand om det operativa. Som det ska vara. Jag fungerar som ett bollplank åt honom och tar hand om frågor gällande det strategiska.

• Vad har du gjort för Brynäs sedan du valdes till ordförande 2008?

– Min roll är de strategiska besluten, att lägga fram långsiktliga mål och riktlinjer. Jag har haft en väldigt bra grupp som hjälper mig med detta och vi känner oss nöjda med arbetet vi gör.

• Brynäs har ett bättre lag än på länge. Men efter den kommande säsongen försvinner många egna juniorer till NHL. Är det läge för er i styrelsen att satsa extra på den här säsongen?

– Vi har redan satsat mycket. Vi känner oss väldigt laddade, sedan får vi se hur långt det bär. Men det kommer en ny säsong efter den kommande med nya talangfulla spelare. Då kanske vi till och med är ännu mer laddad.

Mer läsning

Annons