Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs powerplay avgjorde igen

Brynäs fortsätter att imponera med sitt powerplay. Bortamatchen i elitserien mot Skellefteå stod och vägde långt in i den tredje perioden när Jonathan Granström gav sitt lag ledningen. Till

Annons

Som så ofta förr var Brynäs effektivitet i numerärt överläge poänggivande även den här gången.
Skellefteå var trögt och osynkat efter tio dagars spelledighet. Brynäs startade lika starkt som man slutade innan landslagsuppehållet.
Då gick laget in i träningsperioden med fyra raka segrar, nu tog man sin femte efter att direkt ha tagit hand om initiativet i matchen.

Hemmalaget stressades till misstag och på en av alla Skellefteås tokpassningar kunde Brynäs Daniel Widing få öppen gata fram till Andreas Hadelöv i Skellefteås mål. Pucken satte han säkert i nät till 1–0 för Gävlelaget.

Brynäs är ett homogent och skridskoskickligt lag som i den här matchen överträffade Skellefteå i det mesta. Det såg stundtals löjligt enkelt ut när Brynässpelarna läste
Skellefteås passningsvägar. Men om inget annat fungerar går det ändå att jobba sig in i en match. Det försökte Skellefteå som i den andra perioden kunde kvittera i powerplay genom kanadensaren Bud Holloway.

Men någon poäng blev det inte för västerbottningarna.

TT

Skellefteå–Brynäs 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Första perioden: 0–1 (6.05) Daniel Widing (Martin Johansson).
Andra perioden: 1–1 (16.44) George Holloway (Pierre–Edouard Bellemare, Oscar Möller) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 1–2 (13.20) Jonathan Granström (Ryan Gunderson, Sebastian Lauritzen) spel fem mot fyra, 1–3 (19.56) Mads Hansen (Jonathan Granström) mål i tom kasse.
Skott: 25–20 (7–12, 9–1, 9–7).
Utv, Skellefteå: 7x2. Brynäs: 10x2.
Domare: Mikael Nord, Arboga, Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 4 731.

Mer läsning

Annons